Col·lectius vulnerables

El Govern català desplega l’agència de cures a persones dependents

L’Agència Integrada Social i Sanitària es començarà a desplegar aquest any a Amposta, Barcelona, el Prat de Llobregat, la Garrotxa, el Ripollès, Manresa i Osona

El Govern català desplega l’agència de cures a persones dependents

Brais Lorenzo / Efe

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

El Govern de Catalunya ha aprovat per fi el desplegament de l’Agència Integrada Social i Sanitària, un projecte pioner a Espanya que va néixer poc després de la pandèmia del coronavirus i que té com a objectiu que les persones dependents a Catalunya rebin l’atenció sanitària i l’acompanyament social d’una manera més coordinada.

Les conselleries de Drets Socials i Salut han explicat aquest dimarts, en una roda de premsa sobre els acords adoptats pel Consell Executiu, que el projecte es començarà a desplegar aquest any a set territoris: Amposta, Barcelona, el Prat de Llobregat, la Garrotxa, el Ripollès, Manresa i Osona. Al llarg de l’any vinent, el 2024, s’anirà desplegant per tot Catalunya. «En una primera fase, l’agència estarà centrada en l’atenció domiciliària i en la salut infantojuvenil», ha assenyalat el conseller de Salut, Manel Bacells.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha destacat que el desplegament de l’Agència Integrada Social i Sanitària és «un dels acords més importants que el Govern assolirà aquesta legislatura». «És un procés de modernització del nostre Estat del benestar. Estem col·locant les polítiques socials i sanitàries al segle XXI», ha dit Campuzano. Aquest projecte, empès per la pandèmia de covid-19 (que va visibilitzar les carències dels geriàtrics i de l’atenció que allà es brinda a la gent gran), es desenvoluparà a les albors del progressiu envelliment de la població.

«És un model molt orientat a millorar la qualitat de vida de les persones i dels cuidadors. Aspirem a una atenció de més qualitat, més amable i més personal», ha defensat Campuzano. «Les persones més fràgils rebran una resposta ben humanitzada. Creiem que aquesta iniciativa afectarà avui dia un milió de persones que potencialment necessiten una atenció integrada», ha afegit Balcells.