Seguretat viària

Sentència en contra de la DGT: Trànsit haurà de tornar els punts del carnet

Sentència en contra de la DGT: Trànsit haurà de tornar els punts del carnet
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquells conductors que aconsegueixin que se’ls anul·li una multa de trànsit a causa que no se’ls notifiqués de forma correcta recuperaran també els punts que se’ls van restar al carnet a causa de la infracció origen de la sanció. Així ho resol una recent sentència judicial de què es podran beneficiar milers de conductors.

Des del moment en què Hisenda anul·li la part econòmica de les sancions per no notificar-se a l’infractor de manera correcta, també quedarà sense efecte la retirada de punts que aplica la Direcció General de Trànsit (DGT). 

La sentència que altera els plans de la DGT ha sigut emesa pel Jutjat Contenciós administratiu núm. 2 de Burgos després de rebre un recurs dels serveis jurídics d’ Automobilistes Europeus Associats (AEA). La sentència condemna Trànsit a retornar el carnet i els punts indegudament retirats a un camioner al qual el Tribunal economicoadministratiu de Castella i Lleó, dependent del Ministeri d’Hisenda, li va anul·lar la part econòmica de les sancions al no ser correctament notificada.

«Seguretat jurídica»

Notícies relacionades

«Seria contrari al principi constitucional de seguretat jurídica el que per a dos òrgans de l’Estat uns fets existissin i alhora no existissin», declara la sentència. D’aquesta manera, a partir d’ara, la pèrdua de punts va indefectiblement unida a la sanció econòmica i si no s’abona el pagament, tampoc han de retirar-se punts del carnet.

La sentència també tindrà impacte en l’àmbit penal i de la responsabilitat patrimonial de les administracions públiques, ja que per a les multes indegudament notificades i que comportin retirada de punts es cometria un perjudici per als automobilistes afectats i el seu saldo real de punts.