Agència de Salut Pública
Aquest és l’aliment que ha causat la intoxicació del restaurant de Girona
Els tècnics han fet diverses inspeccions a l’establiment per revisar-ne les condicions higièniques i de manipulació

Tècnics de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona continuen investigant la toxiinfecció alimentària ocorreguda en un restaurant del carrer Joaquim Vayreda. Com a novetat, s’han recollit mostres d’aliments i, una vegada completat el procés d’anàlisi, s’ha detectat positiu de salmonel·la en el salmó.
Per tant, aquest aliment hauria originat el brot que ha acabat afectant 48 persones. Els tècnics de Vigilància Epidemiològica han enquestat les persones afectades i han analitzat mostres d’excrements, per determinar l’origen de la toxiinfecció alimentària. Dels 26 resultats analitzats dels afectats, tots han donat positiu en salmonel·la.
Els afectats van tenir els primers símptomes entre el 17 i el 24 de març i tots coincidien a haver menjat algun àpat al restaurant entre el 15 i el 22 de març. Tots presentaven febre alta (39 graus), vòmits, diarrea i dolor abdominal en major o menor grau i van ser atesos en diferents centres de salut. Dues persones van haver d’ingressar però actualment ja no en queda cap d’hospitalitzada.
Notícies relacionadesPer la seva banda, els tècnics de Protecció de la Salut conjuntament amb tècnics de l’ajuntament han fet diverses inspeccions a l’establiment per revisar-ne les condicions higièniques i de manipulació.
Com a conseqüència, l’ajuntament ha ordenat la suspensió de l’exercici de l’activitat d’elaboració i servei de menjars preparats a les instal·lacions com a mesura cautelar. Es mantindrà fins que es disposi de més informació per avaluar que les condicions de l’establiment no suposen cap risc per a la salut pública.
- Postureig 'low cost' La mariscada més barata d'Espanya se serveix a palades a Barcelona
- Escapades El poble més pintoresc de Catalunya per visitar al febrer és un paradís modernista amb una festa que omple de color l'hivern
- El resort de luxe SLS Barcelona obrirà amb descomptes l’1 d’abril
- Futbol La seu espanyola del «líder mundial en connectivitat» que serveix el Barça és un domicili particular del barri de Sant Andreu
- Consum Bon Preu accelera la seva expansió i obrirà 12 nous súpers aquest any
- Aldarull Un grup causa aldarulls en un tren obligant a intervenir la maquinista
- Negociacions El PSOE i Junts es reuneixen abans del debat de la qüestió de confiança
- Un 93% dels trens de la Cerdanya incompleix l'horari
- CARDIOLOGIA ¿Què són i com evitar els greixos trans, que augmenten el risc de mort un 34%?
- 1.080 vivendes i un gran parc Una inversió milionària i el futur Clínic rellancen el sector Can Rigalt al nord de l’Hospitalet