Segons Trànsit

Un control de la Guàrdia Civil «va perjudicar» el trànsit de l’AP-7 en l’operació tornada de Setmana Santa

Un control de la Guàrdia Civil «va perjudicar» el trànsit de l’AP-7 en l’operació tornada de Setmana Santa

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, ha criticat que la Guàrdia Civil «vs perjudicar» el trànsit de vehicles a l’autopista AP-7 al seu pas per l’Ametlla de Mar (Tarragona) amb un control durant l’operació tornada de Setmana Santa d’aquest diumenge passat.

Segons ha explicat Lamiel en una entrevista a RAC-1, els Mossos d’Esquadra van intervenir per aixecar l’operatiu del qual ha dit desconèixer la raó per la qual es va desplegar el dispositiu.

D’altra banda, Lamiel s’ha referit a l’operació tornada per destacar que les retencions registrades a Catalunya s’han reduït un 5% respecte al 2022 i han estat relacionades amb el volum elevat de vehicles, i no derivades d’accidents.

El director de Trànsit ha xifrat en 45 el total de vies afectades, «sobretot a la zona litoral», i ha explicat que els problemes circulatoris més destacats s’han concentrat a l’AP-7, l’N-340, la C-16 i les vies del litoral. A l’autopista AP-7 les retencions s’han reduït en un 30% respecte a l’any passat i Lamiel ha vinculat el descens amb «les restriccions, els carrils addicionals i el servei de grues».

Menys accidents

Uns 527.000 vehicles van tornar a l’àrea metropolitana de Barcelona des de les 12.00 hores de diumenge fins a les 20.00 hores de dilluns, un 88% dels 600.000 previstos dins de l’operació tornada.

Durant la Setmana, hi ha hagut dues víctimes mortals: el divendres 7 d’abril a Tàrrega (Lleida) un home de 22 anys va morir per la sortida de via d’un vehicle i el dissabte 8 a Tarragona una col·lisió entre una moto i un cotxe va provocar la mort d’un menor.

Notícies relacionades

En aquest sentit, hi ha hagut un 6% menys d’accidents mortals respecte al 2022, any en què van morir cinc persones a les carreteres catalanes durant Setmana Santa, i un 18% menys respecte al 2019.

Lamiel ha avisat que, en un 40% dels accidents mortals a Catalunya, la persona implicada havia consumit psicofàrmacs o alcohol i, respecte al conjunt de sinistres, ha dit que la majoria estan causades per distraccions i que, les relatives a l’ús del telèfon mòbil, són les més abundants.