Salut i solidaritat
La gala contra el càncer recapta 312.000 euros en una nit a Barcelona
Espanya se situa al capdavant de la recerca contra el càncer, amb 2.200 assajos en curs
Tres històries d’èxit mostren que els assajos contra el càncer salven vides
Més de 500 persones van participar aquest dijous al Museu Marítim de Barcelona en la Nit Solidària, que organitza l’Associació Espanyola Contra el Càncer, una gala per recaptar fons que permetin avançar en la recerca contra el càncer i ajudar a millorar la vida dels malalts i les seves famílies. Al final de la nit s’havien recaptat 312.000 euros.
La gala va ser conduïda per la periodista Maria Gómez i el president de l’associació, Laureano Molins, va remarcar la importància de la implicació de la societat en la lluita contra el càncer: «La col·laboració de tots és vital per complir el nostre principal objectiu per a aquest 2023, que és arribar al 70% de supervivència del càncer. Per aconseguir-ho és imprescindible apostar per la recerca».
Sota el lema ‘Tots podem ajudar’, la gala va estrenar format: un ‘showcooking’ dirigit per la xef Ada Parellada, que, a través de cada un dels plats del menú, va fer un recorregut pel treball diari de l’associació. Per a l’elaboració de cada plat, Parellada va tenir l’‘ajuda’ de diversos assistents al sopar. Així, per exemple, amb l’aperitiu, preparat mà a mà amb la directora científica de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, Marta Puyol, i amb el presentador Txabi Franquesa, es pretenia conscienciar sobre la importància d’investigar.
L’entrant, preparat amb Olga Muñoz, responsable de benestar físic de l’associació, i amb David Carabén, cantant de Mishima, es va centrar a promoure hàbits saludables. El plat principal, elaborat junt amb la gerent de l’associació i psicòloga Ángela Sánchez i amb l’‘streamer’ Gerard Romero, va transmetre la importància de demanar ajuda i compartir. Finalment, les postres, preparades per la mateixa presentadora de l’acte i per la voluntària Esther Vicente, van buscar transmetre el missatge clau: «Tots podem ajudar».
Un dels moments més emotius de la nit va ser el testimoni de Cristina Inés (@mamasevaalaguerra), ‘influencer’’, escriptora i supervivent de càncer, que va reflexionar sobre la importància d’invertir en la recerca del càncer.
Entre els assistents a la Nit Solidària, que va acabar amb una actuació de Mishima, també hi havia Carlos Prieto, delegat del Govern a Catalunya, i Carles Campuzano, conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.
L’Associació Espanyola Contra el Càncer a Barcelona té més de 48.000 socis i està constituïda per 86 professionals i 2.400 voluntaris.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034