Projecte d’exploració

La Xina estudia l’ús de la impressió en 3D per construir edificis a la Lluna

La sonda Chang’e-8, amb una data de llançament encara no precisada, tindrà aquesta missió com a objectiu, així com investigar l’entorn i composició mineral del satèl·lit

La Xina estudia l’ús de la impressió en 3D per construir edificis a la Lluna
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Xina planeja utilitzar el seu programa d’exploració lunar per investigar si és factible utilitzar la tecnologia d’impressió en 3D per construir edificis a la superfície del satèl·lit, segons recullen avui mitjans locals.

La sonda Chang’e-8, amb data de llançament encara no precisada, tindrà com a missió investigar l’entorn i la composició mineral de la Lluna, així com comprovar si la impressió en 3D pot ser utilitzada en aquestes superfícies, va afirmar el científic de l’Administració Espacial de la Xina Wu Weiren, citat pel diari ‘China Daily’.

«Si volem ser presents a la Lluna a llarg termini, necessitem instal·lar estacions fent servir materials lunars», va afirmar l’expert. De moment, diverses universitats xineses com les de Tongji i Jiatong han començat a estudiar possibles aplicacions de la tecnologia d’impressió en 3D al satèl·lit terrestre.

Tercera sonda del projecte

Notícies relacionades

La Chang’e-8 serà la tercera sonda que alluni dins de la pròxima fase del programa xinès d’exploració lunar, ja que abans hauran de ser llançades la Chang’e-6 i la Chang’e-7. El programa Chang’e (batejat així en honor a una deessa que segons les llegendes xineses viu a la Lluna) va començar amb el llançament d’una primera sonda el 2007.

En els últims anys, Pequín ha invertit fortament en el seu programa espacial i ha aconseguit fites com l’allunatge exitós d’una sonda a la cara oculta de la Lluna el gener del 2019, un èxit que cap país havia aconseguit fins ara.