Zones humides
La Bassa de Llinars se salvarà i acaba l’acampada ecologista
La Generalitat ha comunicat als ecologistes que obligarà l’empresa a recuperar l’espai
Crit d’auxili del delta del Llobregat: el 90% de les basses estan contaminades
El Govern estudia ampliar el pantà de Boadella per lluitar contra la sequera
Punt final a l’acampada de la Bassa de Can Tàpiasdesprés de dues setmanes de resistència ecologista. El Govern ha acudit en les últimes hores fins a la bassa per comunicar la seva decisió als membres de la plataforma Salvem la Bassa de Llinars: obligarà la propietat a parar els treballs dels camions definitivament i se’ls proposarà un pla de restauració de l’espai. Això és el que ha explicat l’entitat després de la trobada.
Avui ho podem dir🫂✨,
— salvemlabassa_lldv (@SalvemLaBassa) 2 de mayo de 2023
gràcies a totes hem aconseguit salvar la Bassa.
Hem seguit incansables, i al final hem guanyat.
Visca el poder popular, visca la bassa i visca la terra ✊🏽🍃#SalvemLaBassahttps://t.co/2c8W1UkRmL
Mireia Boya, directora de Canvi Climàtic, i Marc Vilahur, director de Polítiques Ambientals, són els dos representants de la conselleria que han donat els detalls als ecologistes. Entre el juny i el juliol, s’elaborarà un pla de restauració en què la plataforma podrà participar. En aquest procés es determinarà com serà l’espai en el futur.
És un espai que es va formar de manera natural, després que l’explotació minera que hi havia a la zona quedés abandonada. El buit es va cobrir amb aigua freàtica i plantes i ocells van proliferar. Setmanes enrere, la propietat del terreny va començar a omplir de terra l’estany per assecar-lo i fer desaparèixer la bassa.
Judici pendent
«Volem custodiar l’espai i continuar pendents de com evoluciona aquesta zona humida», proclama Eduard Nus, un dels activistes. Acaben amb l’acampada perquè interpreten la decisió del Govern com una victòria: «Si s’ha optat salvar la bassa és gràcies a la nostra mobilització. Hem accelerat una burocràcia que sempre és massa lenta».
Consideren que han aconseguit que, durant les últimes setmanes, la Bassa de Llinars es convertís en un punt de trobada entre veïns. «El que hem vist amb la Bassa és un dels atacs del sistema cap al territori, de vegades passen desapercebuts, però aquesta vegada ho hem aconseguit parar. A l’empresa li sortia més rendible omplir la bassa de terra que preservar la vida que s’estava generant a l’espai», critica.
Avui la propietat del terreny ha citat els ecologistes en un judici a Granollers per ocupació i coacció, ja que per frenar els treballs dels camions, s’hi van interposar. A aquesta acusació, Nus respon d’aquesta forma: «Sí, hem coaccionat la propietat perquè no cobrís amb terra aquesta bassa. I ho reivindiquem».
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- El PPE mostra la seva "preocupació" per l’estat de dret a Espanya
- Feijóo i el risc de recolzar Mazón
- Sánchez lloa el socialisme de Page tot i les seves diferències
- Isabel Rodríguez: "Sense allotjaments turístics, l’augment de l’oferta contindrà els preus"
- Alexia salva el Barça de l’empat en l’últim minut a Bilbao