Salut

Elimina-la ja de la teva dieta: l’embotit que es vincula al càncer de còlon

L’OCU ho té clar: aquest és l’embotit més saludable

extra/close-up-variety-of-delicious-pork-meat-on-the-table.jpg

extra/close-up-variety-of-delicious-pork-meat-on-the-table.jpg

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els embotits són productes que ràpidament s’associen als greixos, ja que aliments com les salsitxes són en realitat carns processades. Precisament, els frankfurts consisteixen en carn de porc embotida en tripa natural d’ovella. Tanmateix, el sabor fumat d’aquest menjar d’origen alemany s’aconsegueix per vies molt menys saludables i de menys qualitat que altres carns.

Diversos estudis han demostrat que el consum d’aquest tipus de productes carnis està directament relacionat amb un augment en les probabilitats de patir determinats tipus de càncer.

Risc i quantitats

Notícies relacionades

La investigadora del departament de nutrició de Harvard, Maryam S. Farvid, ha analitzat les conseqüències a llarg termini de la carn vermella i la carn processada sobre l’organisme. Mitjançant 18 estudis amb casos de control i assajos clínics, l’experta ha conclòs que les dones que consumeixen aquest tipus de productes processats tenen un 9% més de possibilitats de tenir càncer de mama, xifra que s’incrementarà un 6% més en el cas de les consumidores de carn vermella.

Així mateix, un informe de la Universitat d’Oxford publicat per la ‘International Journal of Epidemiology’ (IEA) estableix que el risc de patir càncer de còlon s’incrementa fins a un 20% si es consumeixen 25 grams de carn processada al dia.