Cas obert
El principal investigat pel crim de Susqueda demanda el mosso que va dirigir el cas
Magentí, el cas del qual encara no ha arribat a judici, acusa l’agent de vulnerar la seva presumpció d’innocència
El crim de Susqueda continua sense resoldre’s cinc anys després
Les dues cares del detingut pel crim de Susqueda
zentauroepp42330713 180227121328
El principal investigat pel doble crim de Susqueda,Jordi Magentí, reclama a l’agent dels Mossos d’Esquadra que va dirigir la investigació, Toni Rodríguez, una indemnització de 30.000 euros per, presumptament, vulnerar la seva presumpció d’innocència i el seu dret a l’honor. Al jutjat de primera instància de Girona s’ha celebrat el judici a l’intendent Toni Rodríguez, després que, posteriorment a la detenció el 2018 de Jordi Magentí com a presumpte responsable de les morts dels joves Marc, d’Arenys de Munt, i Paula, de Cabrils, el responsable policial afirmés que no tenia «cap dubte» sobre l’autoria del doble assassinat.
L’advocat de l’investigat pels dos assassinats, Benet Salellas, va presentar una demanda civil per vulneració de la presumpció d’innocència i el dret a l’honor i reclama a l’excap policial 30.000 euros, així com que es publiqui íntegrament la sentència a costa de la part demandada als quatre diaris de més difusió de Catalunya.
Per a Salellas, la declaració del cap policial va ser «un atac flagrant» al seu client al qual, considera, van sotmetre a un «judici paral·lel», mentre que la fiscal i l’advocat del policia afirmen que la informació que va donar va ser «proporcionada» i no va revelar la identitat del detingut. Salellas ha remarcat que «Toni Rodríguez va declarar culpable en directe Magentí i això s’ha de corregir des d’una perspectiva civil per enviar un missatge als cossos policials de la importància que té protegir la presumpció d’innocència ciutadana quan donen informació».
Per la seva banda, tant l’advocat del sindicat policial FEPOL, Josep Lluís Florensa, com la fiscal han coincidit a sol·licitar que es desestimés la demanda. Per a Florensa, «no hi ha cap declaració de culpabilitat, la intromissió que es fa no és il·legítima ni il·legal, no pot ser sancionada perquè la informació és proporcionada per informar els ciutadans de l’actuació policial».
A més, ha recordat que l’intendent no va revelar «ni la identitat ni dades essencials» que permetessin identificar l’investigat, «l’única conclusió lògica és que, sempre sota el rigor i esperant l’esdevenir del procés judicial, es va parlar que era un presumpte autor».
Notícies relacionadesLa fiscal també ha destacat que «no ha existit ingerència il·legítima, en cap cas s’han conculcat ni el dret a l’honor ni a la presumpció d’innocència». A més, ha posat de manifest que, quan Rodríguez va parlar amb la premsa el dia de la detenció, «no tenia per què saber que el nom s’havia filtrat a través de les xarxes socials».
Salellas ha explicat que ha presentat ara la demanda perquè s’esgotava el termini de quatre anys per interposar-la i ha apuntat que l’havia allargat creient que la causa penal contra Jordi Magentí ja s’hauria resolt. En aquest sentit, ha criticat que, gairebé cinc anys després, la causa pel crim de Susqueda segueixi al jutjat d’instrucció de Santa Coloma de Farners. Magentí, ara en llibertat, continua pendent de si el jutge decideix obrir judici contra ell o arxivar el cas. El doble crim de Susqueda segueix encara sense resoldre’s.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia