Reserva hídrica
La reserva hídrica cau una setmana més i se situa en el 47,7% de la capacitat total
És la primavera més seca de la sèrie històrica perquè només hi ha acumulats 360 litres per metre quadrat quan el normal en són 504
En un nou descens, lareserva hídrica espanyola se situa actualment en el 47,7% de la seva capacitat, amb un total d’aigua embassada de 26.726 hectòmetres cúbics (hm³), després de descendir 307 hm³ (0,5% de la capacitat dels embassaments) en l’última setmana, la setena consecutiva.
No obstant, «les pluges d’aquests dies ajudaran a frenar l’avanç de la sequera», especialment al sud-est peninsular i en altres àrees del vessant mediterrani, on no és de tan llarga durada com a les conques del Guadalquivir o Guadiana, ha avançat Rubén del Campo, portaveu de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).
En l’última setmana les pluges han afectat el vessant mediterrani, mentre que han sigut escasses a l’atlàntic; la màxima s’ha registrat a Màlaga, amb 53,9 litres per metre quadrat, segons les dades facilitades avui pel Ministeri per a la Transició Ecològica (Miteco).
💧 La reserva hídrica española se encuentra al 47,7% de su capacidad
— Transición Ecológica y Reto Demográfico (@mitecogob) 23 de mayo de 2023
📊 Los embalses almacenan actualmente 26.726 hm³, disminuyendo en la última semana en 307 hm³
Más info: https://t.co/utNKEhDRVb pic.twitter.com/582Blz5rAw
En aquests moments, les conques més deficitàries segueixen encapçalades per les del Guadalquivir (23,8%), seguides de les internes de Catalunya (25,3%), Guadalete-Barbate (25,8%), Guadiana (32%), Segura (33,5%) i la conca mediterrània andalusa (34%).
En el costat oposat, segons les dades publicades pel Miteco, hi ha les conques del Cantàbric; tant l’oriental (90,4%) com l’occidental (86,9%), i les internes (85,7%); i a continuació, Galícia costa, amb el 84,1% de la seva capacitat total.
Notícies relacionadesSegons el portaveu de l’Aemet, des de l’1 de març fins al 21 de maig han caigut a Espanya 48 litres per metre quadrat, i per tant, de moment, és la primavera més seca de la sèrie històrica, que arrenca el 1961, lluny d’assolir la primavera de 1995, en la qual van caure 86 litres per metre quadrat, però que podrien superar-se amb les precipitacions que s’esperen d’aquí a finals de mes.
Al conjunt d’Espanya, i dins de l’any hidrològic, des de l’1 d’octubre del 2022 fins al 21 de maig, es porten acumulats 360 litres per metre quadrat quan el normal en són 504, és a dir, un 28% per sota del normal.Hauria de ploure més del doble del normal entre el que queda de maig i setembre per acabar l’any hidrològic en el seu valor normal, una cosa molt poc probable ja que fins ara i, des que n’hi ha registres, no ha passat mai, segons Rubén del Campo.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034