Investigació en marxa

Quatre detinguts a Barcelona per fabricar llaminadures amb cànnabis

  • Els sospitosos, que no tenien antecedents, han sortit en llibertat amb càrrecs

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut a Barcelona quatre persones en una operació en la qual han desmantellat un laboratori de fabricació de llaminadures amb cànnabis. Els productes, que al mercat negre podien reportar uns 150.000 euros de benefici, han sigut calcinats i destruïts.

Els quatre sospitosos són tres homes i una dona, d’entre 32 i 42 anys i sense antecedents, que han quedat en llibertat per ordre judicial.

A més de les llaminadures amb THC –el principi actiu de la planta del cànnabis–, els detinguts tenien al soterrani del seu local, a Horta-Guinardó, que utilitzaven amb laboratori i magatzem, unes 140 plantes de marihuana que també han sigut calcinades.

L’aparença de les llaminadures i xocolatines i la manera com estaven embolicades podrien confondre aquells que no sàpiguen de què estan fetes, com per exemple un menor, motiu pel qual aquests productes comportaven un alt risc per a la salut, segons els Mossos.

A més, la policia catalana ha advertit que el local no complia les condicions higièniques i de salubritat necessàries per a la manipulació i elaboració de productes comestibles.

La investigació va començar el 15 de març, quan un agent dels Mossos que estava fora de servei va veure uns homes amb actitud de vigilància davant del local, carregant caixes plenes de marihuana a un cotxe aparcat a la vorera.

Notícies relacionades

Posteriorment, els Mossos van comprovar que dins del local hi havia més caixes amb una gran quantitat de productes comestibles que semblaven xocolatines, llaminadures i begudes, entre d’altres, i que els embolcalls indicaven que contenien THC.

Quan els Mossos van escorcollar el local, van localitzar al soterrani una plantació de marihuana amb 28 plantes adultes i 116 en procés de creixement i una cuina que suposadament servia de laboratori per elaborar les llaminadures amb cànnabis. En el registre, els Mossos van intervenir 7.000 euros en efectiu.