Narcotràfic

Tres detinguts en una plantació interior a Constantí amb unes 4.000 plantes de marihuana

2
Es llegeix en minuts
EFE

Tres homes, un de 20 anys i dos de 24, han sigut detinguts pels Mossos en l’operació que ha permès desmantellar una plantació interior a Constantí (Tarragona) en què es van trobar unes 4.000 plantes de marihuana, per al seu cultiu s’havia excavat un túnel i llançat cable per una riera fins a l’escomesa general de subministrament elèctric.

La plantació es trobava en una nau industrial d’uns 2.000 metres quadrats i, segons indica aquest dissabte la policia catalana en un comunicat, disposava d’un sofisticat sistema de gestió d’olors per evitar que fos detectada.

Aquesta operació, que es va desenvolupar dijous passat, va culminar una investigació iniciada el febrer d’aquest any per agents de la comissaria de Tarragona, quan la policia va conèixer l’existència d’una plantació en una nau del polígon Constatí, a la localitat del mateix nom. Des d’aleshores, els investigadors van portar a terme una sèrie de gestions per confirmar l’existència de la plantació i identificar-ne els responsables.

En aquesta investigació, els Mossos van confirmar que es tractava d’una plantació «en règim de clausura», és a dir, que els seus cuidadors vivien a l’interior de la nau i no en sortien durant mesos per no aixecar sospites. Els tres detinguts, segons van saber els agents després de l’operació de dijous, portaven vivint a la nau des del mes de març, període en què van fer de jardiners i cuidadors de la plantació. Els agents van intervenir les 3.900 plantes de marihuana en estat de creixement avançat i amb abundant floració.

Sofisticat sistema de cultiu

En el registre van constatar que la nau disposava d’un sofisticat sistema de cultiu integrat per quinze compressors d’aire condicionat, 138 focus, transformadors, una trentena de ventiladors i gran quantitat de filtres d’aire.

La plantació, expliquen els Mossos, era a l’interior d’una construcció hermètica, on els sistemes de filtres i canalitzacions impedien que l’olor característica de la marihuana sortís a l’exterior.

Els agents van trobar, a més, un túnel, que s’havia excavat expressament per a aquesta plantació que connecta amb una riera, a través de la qual van canalitzar vuitanta metres de cable per poder connectar-se a l’escomesa de l’electricitat i defraudar així l’energia que es necessitava per al cultiu de les plantes.

Notícies relacionades

Els Mossos calculen que en la creació de tota la infraestructura de la nau per al cultiu de la marihuana es van invertir més de 200.000 euros.

Els tres detinguts han passat aquest dissabte a disposició del jutjat de guàrdia de Tarragona. Els Mossos indiquen que la investigació per aquest cas continua oberta i que no descarten noves detencions.