Procedents d’Alemanya

Sanitat retira del mercat termòmetres i audiòfons per vendre’s amb certificat fals

Sanitat retira del mercat termòmetres i audiòfons per vendre’s amb certificat fals
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Espanyola del Medicament (AEMPS) ha alertat d’un certificat fals de marcatge CE en tensímetres, termòmetres, succionadors, nebulitzadors, ‘doppler’ digital a color i audiòfons fabricats per una empresa alemanya, per als quals ha reclamat la retirada del mercat. Alguns d’aquests aparells s’utilitzen per al diagnòstic i l’atenció sanitària, de manera que la situació és molt rellevant.

L’AEMPS, que comunica aquesta informació a l’efecte del control de mercat, ha emès aquesta alerta després de rebre una comunicació de les autoritats sanitàries alemanyes sobre un certificat de marcatge CE fals de l’organisme alemany MDC Medical Device Certification GmbH, el número d’identificació del qual és el 0483 per al fabricant Prolinx GmbH.

Notícies relacionades

El certificat té la data d’emissió el 8 de desembre del 2019, i la data de caducitat, el 2 de juliol del 2023. 

El control d’aquests dispositius ha augmentat després de la pandèmia del coronavirus, quan es van detectar diversos casos de venda de mascaretes i tests ràpids que s’oferien sense garanties ni acreditació. Com a conseqüència, les autonomies són les responsables de retirar aquests productes assenyalats.