Tecnologia

Google Maps ja parla en català: com activar la nova funcionalitat

Google Maps ja parla en català: com activar la nova funcionalitat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ja es poden activar les indicacions de veu en català a Google Maps en tots els sistemes operatius Android i iOS. Fins ara, l’oferta lingüística només es limitava al text, però a partir d’ara es podran escoltar les alertes de trànsit, on girar, si hi ha una ruta millor i rebre les indicacions de veu més detallades en català.

Per poder utilitzar les noves funcions, els usuaris hauran d’actualitzar l’aplicació a la versió més recent i especificar que la veu de les indicacions estigui en català a l’apartat de configuració, segons detalla l’empresa en un comunicat.

Gran avenç per al català

Notícies relacionades

L’activació del servei és un «gran pas endavant en la projecció del català com a llengua de present i de futur en l’era digital», ha afirmat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. I, a més, ha afegit: «Avui és un gran dia per a tots els que, des de l’Administració o des de la societat civil, treballen dia rere dia en la defensa del català en tot l’àmbit tecnològic i d’internet».

La secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost, ha explicat que una de les prioritats és aconseguir que grans empreses incloguin el català cada vegada en més productes i serveis. «Esperem poder donar aviat més bones notícies relacionades amb el català i la tecnologia», ha assenyalat.

Temes:

Google Català