Turbulències en l’‘app’

¿Adeu a Twitter? Elon Musk anuncia canvis a la xarxa social

2
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Twitter que hem conegut fins ara podria tenir les hores comptades. «Aviat ens acomiadarem de la marca de Twitter i, gradualment, de tots els ocells», ha assenyalat el seu propietari, el controvertit magnat tecnològic Elon Musk, en un dels seus habituals missatges críptics.

El tuit de Musk, publicat aquest diumenge a la matinada, apunta a un important canvi estètic. «Si aquesta nit es publica un logotip X prou bo, demà ho publicarem arreu del món», ha apuntat, instant la comunitat de la plataforma a participar-hi.

Preguntat més tard en una xerrada a Twitter Spaces per si hi haurà un canvi de logo, l’empresari va confirmar que sí i que «s’hauria d’haver fet fa molt temps».

La crida de Musk, que acumula més de 149 milions de seguidors, ha tingut resposta. En les últimes hores, molts tuitaires han recollit el guant i han llançat les seves propostes gràfiques. Aquesta era la intenció de Musk, que habitualment llança missatges polèmics o misteriosos per generar reaccions i així alimentar les interaccions dins de Twitter.

A més del logo, Twitter també podria canviar el seu nom per X. L’abril passat, Twitter va deixar d’existir com a companyia, ja que Musk li va canviar el nom a X Corp. Tot i que la xarxa social sí que ha mantingut la seva identitat, això podria canviar aviat. Encara que és un misteri, es creu que els plans del magnat busquen transformar la plataforma en una ‘app’ multitasca similar a la xinesa WeChat.

Aposta per la IA

Notícies relacionades

L’ambició de Musk va més enllà i també mostra la seva obsessió amb l’antepenúltima lletra de l’abecedari. Fa dues setmanes, va presentar xAI, una nova companyia dedicada a la intel·ligència artificial (IA). Curiosament, al febrer Musk va firmar una carta demanant frenar el desenvolupament d’aquests sistemes a causa dels seus riscos; aquesta petició ara s’entén com una estratègia per minvar Google, Microsoft i Meta mentre ell es posava al dia. Musk va ser un dels impulsors d’OpenAI, la creadora de ChatGPT, però va abandonar el barco abans que es convertís en una de les empreses més punteres del sector.

Després d’intentar trencar l’acord que havia firmat, Musk va acabar comprant Twitter l’octubre passat per 44.000 milions de dòlars (uns 41.000 milions d’euros). Des d’aleshores, l’empresari ha impulsat una sèrie de mesures polèmiques que han minvat el funcionament i el rendiment econòmic de la xarxa social: el seu valor ha caigut per sota de la meitat, segons va confessar ell mateix.