Segueix la recerca
Els Bombers apunten que l’excursionista desaparegut a la Vall de Boí va tenir un accident
El cap dels GRAE descarta que el jove, veí de Tarragona de 24 anys, cometés una imprudència
El mal temps dificulta la recerca de l’excursionista desaparegut a la Vall de Boí
Estiu rècord de rescats a la muntanya: els Bombers demanen prudència
Els Bombers de la Generalitat treballen amb la hipòtesi que l’excursionista de 24 anys de Tarragona desaparegutel 2 d’agost a laVall de Boí (Alta Ribagorça) «va patir un problema» mentre descendia del cim de la Punta Alta de Comalesbienes, al parc nacional d’Aigüestortes. Així ho ha explicat el cap dels GRAE, Oriol Vilalta, que ha afirmat que no hi ha cap indici que apunti que el jove hagués comès una imprudència.
El dispositiu d’investigació continua actiu, amb 10 dotacions terrestres, efectius dels GRAE de totes les regions, la Unitat de comandament mitjana, la canina, el cap de guàrdia de Lleida, i dos helicòpters. A més, també participen els Pompièrs d’Aran, els Mossos d’Esquadra i personal del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).
Havia arribat al cim
Havia arribat al cimEn una atenció a la premsa, Vilalta ha explicat que el cos va rebre un avís la nit del 2 d’agost que informava que el jove es dirigia a la Punta Alta de Comalesbienes i no havia tornat. Segons els familiars del desaparegut, hauria deixat el cotxe aparcat a la zona del llac de Cavallers i des d’allà hauria iniciat el recorregut. A les cinc de la tarda del 2 d’agost, hauria comunicat als seus que havia aconseguit coronar el cim i que es disposava a descendir. Desgraciadament, quan va arribar la nit, no va donar senyals de vida.
«Era de nit, però vam posar en marxa un desplegament potent i adequat a les condicions de la zona», ha assegurat Vilalta, que ha afegit que no es tracta d’un traçat d’especial complexitat o que requereixi material professional per poder fer-se. «És una ruta clàssica d’alta muntanya», ha comentat el bomber. Amb tot, ha reconegut que sí que és necessari estar en bona forma física i ha explicat que el recorregut conté alguns còdols grans típics d’aquest tipus de terrenys.
Tres dies de recerca
Dijous la recerca es va mantenir i la nit i matinada passades també. El cap dels GRAE ha insistit que en cap cas es van abandonar aquestes tasques, però sí que ha detallat que es va reduir la força del dispositiu «per la perillositat de la zona». Així, va explicar que durant les hores nocturnes es van portar a terme recorreguts de menor dificultat.
Notícies relacionadesVilalta ha assegurat que en aquests moments els cossos d’emergències estan treballant per poder pentinar a fons tots els itineraris de baixada. «Creiem que va patir algun problema mentre feia el descens, i per això estem mirant per on és més probable que hagués baixat», va indicar. Vilalta també ha afegit que s’ha fet una crida a tots els rescatadors de guàrdia per reforçar l’operatiu.
La pluja que està caient a la zona aquest divendres ha complicat la recerca, ja que els dos helicòpters no han pogut sobrevolar la zona. El personal del SEM que s’ha desplaçat fins al lloc està atenent els membres dels equips de salvament que ho necessitin i també s’està encarregant d’anar informant la família.
- Barcelonejant Així és el jardí viral de Barcelona amb més de 200.000 flors
- Districte de Ciutat Vella El tràfic de fàrmacs per crear la ‘droga dels pobres’ s’expandeix a la zona més vulnerable de Barcelona
- A les 40 setmanes L’alcalde de Girona Lluc Salellas anuncia la mort del seu fill no nat «de manera inesperada»
- Apunt Equip pet...¡¿Com?!
- L’anàlisi La remuntada mai va ser real
- Delinqüència digital Creixen les «estafes híbrides»: l’engany que combina el món virtual i el físic
- Tipus d’interès L’eurozona es blinda: el BCE abaixa tipus al 2,25% en resposta a l’ofensiva de Trump
- Conflicte laboral PortAventura suspèn la venda d’entrades per a aquest dissabte per la vaga de treballadors
- Metro de Barcelona Adjudicades per 48 milions les obres de les estacions de Manuel Girona i Campus Nord de l’L9
- Oferta d’ocupació El treball que sempre havies somiat: 1.000 euros a la setmana per provar platges i explicar-ho