Per Sergi Mas

El pòdcast d’EL PERIÓDICO | Es dispara la publicació de nus falsos amb intel·ligència artificial

El pòdcast d’EL PERIÓDICO | Es dispara la publicació de nus falsos amb intel·ligència artificial
1
Es llegeix en minuts
Sergi Mas

Cada vegada van a més. Es publiquen muntatges de fotografies que contenen nus falsos, especialment de noies, a través de la intel·ligència artificial. El que tota la vida s’ha anomenat ‘muntatge. Però el problema és que ara a través d’aquesta eina cola. O sigui, que són molt creïbles. És una informació de Carles Planes Bou  

El Govern espanyol va activar un pla de xoc el 2018 per reforçar la lluita antidroga al Camp de Gibraltar. Va invertir més de set milions a ampliar la vigilància de la porta d’entrada a Europa de les narcollanxes carregades d’haixix que sortien des de la costa marroquina. Però ¿què passa quan es tapa una ruta?, que les xarxes criminals en troben una altra: i en aquest cas ha sigut la costa de Catalunya.

Notícies relacionades

Fonts de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra van explicar a EL PERIÓDICO que la detecció de narcollanxes amb haixix que intenten penetrar a la Unió Europea a través del litoral català no ha deixat de créixer des del 2018. I just el 2023, descomptant l’episodi recent de Begur, els Mossos han recuperat 5 narcollanxes abandonades a la platja de poblacions de Mataró (2), Viladecans, Sitges i Sant Pol de Mar.

On es pot escoltar

‘El pòdcast d’El Periódico’ es publica de dilluns a divendres i es pot escoltar a les plataformes iVooxSpotifyPodimoGoogle PodcastsAmazon Podcasts i Apple Podcasts.

Equip

Idea i supervisió: Iosu de la Torre.

Edició i realització: Sergi Mas.

Disseny de so: Cadena Pirenaica.

Estudi de gravació: Manolita Studios.

Veu en off: Mercè Torrents.