‘Els nostres pròxims 45 anys’, el suplement especial d’EL PERIÓDICO

El diumenge 29 d’octubre, el diari de Prensa Ibérica commemora la seva fundació amb un suplement especial que mira al futur en la defensa del Progrés, les Persones i el Planeta.

‘Els nostres pròxims 45 anys’, el suplement especial d’EL PERIÓDICO

EP

2
Es llegeix en minuts

Amb el suggerent títol d’‘Els nostres pròxims 45 anys’ i amb el propòsit editorial del Progrés de les Persones sense destruir el Planeta, EL PERIÓDICO ha elaborat un suplement especial que coincideix amb l’aniversari de la seva fundació la tardor del 1978. 

Quaranta-cinc anys d’informació que han quedat enrere però que permeten mantenir l’escenari amb la mirada posada en el futur davant els molts reptes que continua tenint la nostra societat. Albert Sáez, el director d’EL PERIÓDICO, ho adverteix així: «El passat ens avala, el present ens exigeix i el futur ens compromet. No faltarem a la cita d’aquests pròxims 45 anys».

L’equip de redacció del diari ha confeccionat un producte editorial que, sens dubte, mereixerà guardar-se en la seva edició paper i visitar-se quan vingui de gust a la web. 

Amb el 45 com a baraca, els nostres especialistes aixequen acta de com han canviat les coses en aquest gairebé mig segle en àmbits com les relacions personals, l’estil de vida, la salut, els moviments socials, els avenços científics, el desordre mundial i climàtic, l’economia i les finances, els esports de masses, els mitjans de comunicació i la cultura dels llibres i els grans concerts. I com a contrapunt, els pronòstics en 18 entrevistes i 27 anàlisis d’experts que situaran els lectors en l’horitzó del que pot passar (o no) segons es vagin superant les pròximes dècades. 

Pronòstics, vaticinis

«La internet del futur dependrà de la ideologia que s’imposi», adverteix el divulgador Antonio Ortiz. «L’automòbil mai deixarà d’evolucionar i sorprendre», diu des de Seat Mikel Palomera. «El verd ha d’explotar als carrers», afirma la urbanista Maria Rubert de Ventós. «Si no protegim els ecosistemes, el cost econòmic serà bestial», conclou l’ecologista Cristina Sánchez. Els titulars d’aquestes entrevistes inquietants es complementen amb els vaticinis sobre el futur de les pensions (José Ignacio Conde-Ruiz), les cases (Juli Capella), les malalties (hi haurà alguna pandèmia més greu que la covid, avisa Joan Guix), l’alimentació («ostres i musclos per a un món millor», segons Toni Massanés, en què Pau Arenós dibuixa com la reconquista de les cuines), els festivals musicals (Alberto Guijarro), el cine (Elena Neira) i les plataformes (José Manuel Pérez Tornero). I molts, fins a 45, amb un avís del filòleg Nicolau Dols: «El català se salvarà si és una llengua necessària per viure aquí». O el d’Ana Bernal-Triviño, professora de la UOC i periodista, sobre el «futur incert» del feminisme.

Al quiosc, el 29-O

Notícies relacionades

El suplement ‘Els nostres pròxims 45 anys’ acompanyarà el diari als quioscos el pròxim 29 d’octubre, diumenge. Un total de 188 pàgines que s’il·luminen amb un exhaustiu treball infogràfic, les 45 portades gegants que es van exposar al barceloní Palau Robert el setembre passat, i per la presència d’entitats, empreses i col·lectius que feliciten aquests 45 anys i aposten pels que vindran. 

Estan emplaçats: el 29-O, tots al quiosc.