Dol a la cuina
Mor el cap de cuina de Can Roca en un accident de trànsit
Dani Redondo Cuevas va morir divendres en un sinistre a l’AP-7
Can Roca: el km 0 dels germans Roca
Joan Roca: «El Celler de Can Roca continuarà obert almenys 10 anys més»

Dani Redondo Cuevas, cap de cuina de Can Roca, a Girona, va morir aquest divendres a la tarda en un accident de trànsit a l’AP-7, segons ha transcendit aquest dissabte. Tenia 46 anys i durant gairebé una dècada va ser cap de cuina d’El Celler de Can Roca. També va fundar el restaurant Maní del Brasil, que va arribar a ser el quart millor de l’Amèrica Llatina.
La seva mort ha consternat la família Roca. El xef de vins, Josep Roca, ha lamentat la «trista i terrible» notícia. El sommelier ha explicat a Instagram que «conquistava cors des de la cuina». Va ser alumne de Joan Roca a l’escola d’hostaleria de Girona i des de molt jove havia tingut una estreta relació amb la família Roca. «Era un excel·lent professional, amb gran talent, un cor extraordinari i nascut per cuinar», va afegir el xef.
«Els dissabtes ens cuinava amor en família», ha escrit Josep Roca, que ha explicat que aconseguia «ajuntar a la taula els germans i els pares amb una cuina delicada». «Havia nascut per cuinar», ha afegit.
Per la seva banda, el xef de postres del Celler i del Rocambolesc, Jordi Roca, també ha tingut unes paraules de record cap a Dani Redondo: «T’he sentit com un germà, com família. Quin dolor amarg. Ets un referent i sempre ho seràs».
«He tingut la sort de compartir amb tu moments tan bonics, serveis perfectes, en una cuina minúscula, celebracions, abraçades de sincer carinyo, ens estimàvem, ho sé, tu ho saps, vas començar a treballar amb la meva mare mentre jo encara estudiava a l’escola i quan vaig entrar a la cuina tu em vas espavilar ràpid, en això eres el millor, a posar-li les piles a la gent, sense embuts, eres directe i sincer, no podies amb les xorrades, eres pencant com tu sol, responsable, ordenat, que ningú toqui les teves coses», ha escrit a Instagram.
- SUCCESSOS ‘Lock-picking’, el nou sistema per obrir cases sense forçar panys amb què bandes de georgians roben a Espanya
- Dol als fogons Mor Montse Guillén, la pionera que va triomfar als EUA amb la cuina catalana
- BCN busca la fórmula per insuflar una nova vida a la seva plaça més dura
- Religió Mor Francesc, el papa que va arribar de «la fi del món» i que ha volgut portar l’Església al segle XXI
- ‘Tot el camp és un clam...’
- ELS LESIONATS DEL BARÇA Lewandowski s’allunya de la Copa i Ter Stegen «ja està llest» per reaparèixer
- Helicobacter pylori: així són els símptomes de la infecció que afecta la meitat de la població
- Llars espanyoles Tornen els plats de Duralex: un conegut supermercat ven la clàssica vaixella amb nous dissenys
- Oferta d’ocupació El treball que sempre havies somiat: 1.000 euros a la setmana per provar platges i explicar-ho
- ENTREVISTA Isabel Celaá, ambaixadora davant la Santa Seu: «Al Papa no li agradava ser qualificat com a progressista ni com a conservador»