Educació relleva Carles Vega després del fiasco de PISA
La Conselleria d’Educació va anunciar ahir el relleu de Carles Vega com a president del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu (CSASE), càrrec que va assumir el setembre del 2021. Assumirà el càrrec de forma transitòria, fins que l’organisme sigui enterrat de manera definitiva i substituït per la nova Agència d’Avaluació i Prospectiva del Sistema Educatiu, Joan Cuevas, director general d’Innovació, Digitalització i Currículum, que compaginarà les dues funcions.
La imminent destitució de Vega era un secret a crits a la conselleria després de la pèssima gestió dels no menys mals resultats de l’alumnat català a PISA. Vega va ser la persona que va marcar el primer discurs després de conèixer-se les notes de PISA assenyalant una sobrerepresentació de l’alumnat migrant en les proves, una cosa que el mateix departament va sortir a desmentir l’endemà.
Segons va comunicar el departament ahir en una nota de premsa, aquesta transició del Consell Superior d’Avaluació cap a l’Agència d’Avaluació i Prospectiva està previst que es porti a terme en un període d’entre tres i cinc mesos. "Per poder garantir tant el funcionament ordinari del CSASE com la transició fins a la nova Agència, s’han creat dues comissions, una operativa i una altra estratègica", que afegeix que ahir es va publicar al DOGC la resolució EDU 119/2024, que regula aquesta reestructuració de l’organisme. La comissió operativa estarà liderada per Cuevas i l’estratègica, per la Secretaria General. Totes dues estaran integrades per personal tècnic de diverses direccions generals i també per la Inspecció Educativa.
Mesures de reforç
L’anunci va coincidir amb la sessió de control al Govern al Parlament, en què la consellera d’Educació, Anna Simó, va comunicar que es retarda un mes, de febrer a març, la presentació de l’informe de la comissió d’experts creada per remuntar els mals resultats de l’alumnat de 4t de l’ESO a l’informe PISA. Simó preveu ara que les conclusions estiguin "acabades" al març. Educació manté que els centres educatius sabran "abans de Setmana Santa" les mesures de reforç que surtin d’aquesta comissió.
La compareixença al Parlament va tenir lloc el mateix dia en què la conselleria celebrava a l’Hospitalet de Llobregat l’acte de benvinguda als nous docents. Mestres i professors a qui també va voler rebre el sindicat Ustec –el majoritari a la primària– amb una gran pancarta en la qual es podia llegir: "Docents, benvinguts a la precarietat".
- Una segona Casa Orsola a l'Eixample: Barcelona investiga la compra i buidatge d'una finca que va burlar el tanteig i retracte
- Apunt El mitjó de Mbappé
- Adéu al mite de les 8 hores: La ciència revela les hores de son per a una salut òptima
- Predicció meteorològica Una massa d’aire polar portarà fred, pluja i neu a Catalunya a partir de divendres
- Estrena aquest divendres Mònica Terribas destapa els abusos a l’Opus Dei: «S’hauria de compensar el mal psicològic a tanta gent»
- Nou cicle republicà Els crítics d’ERC es reactiven per condicionar el nou full de ruta de Junqueras
- Possible corrupció La CUP demana a Antifrau que investigui l’exdirector de FGC per un presumpte delicte en l’adjudicació de contractes
- Paral·lel Barcelona inicia la rehabilitació de l’històric Teatre Arnau després d’anys d’abandonament
- Violència contra menors El primer any d’implantació del ‘model Barnahus’ gairebé triplica la detecció de maltractament sexual infantil a Catalunya
- Educació a Catalunya Un de cada tres docents catalans opta al pròxim concurs de trasllats, un sotrac que ja tensa els centres