Garantia. DOP Musclo de Galícia i DOP Cava
Estàndards de qualitat diferenciada i certificada
Tots dos productes propicien el desenvolupament econòmic, social i ambiental i tenen reconeixement i prestigi en el mercat
El cava només es disfruta amb moderació mín. 11⁰ màx. 12,5⁰
La denominació d’origen protegida (DOP) és un dels règims de qualitat a la Unió Europea, que específicament compleixen la DOP Musclo de Galícia i la DOP Cava. Així, totes dues ofereixen productes de qualitat diferenciada i certificada, vinculades a les tradicions, al territori, al mar, a la cultura i a la gastronomia, propiciant el desenvolupament econòmic, social i mediambiental de les comunitats locals. Totes dues són líders en les seves categories i es conceben com a productes amb una elevada connotació social que promouen una filosofia sostenible.
DOP Musclo de Galícia.
Des del començament de les seves activitats el 1994, el Consell Regulador que gestiona la DOP Musclo de Galícia té per objectiu promoure la qualitat del musclo des del seu cultiu fins a la seva distribució, garantint un producte que compleixi amb les expectatives del consumidor. La DOP inclou tota la cadena productiva incloent-hi la depuració, la transformació i la comercialització, alhora que garanteix que el producte ha sigut sotmès a estrictes controls d’origen i qualitat, des de l’obtenció de la llavor fins a la venda al consumidor. El 2007, es va convertir en la primera denominació d’origen europea per a productes del mar i, ara, és l’única a Espanya. La DOP inclou 2085 muscleres, 53 empreses i ocupa aproximadament 20.000 persones, amb una facturació anual del voltant de 112 milions d’euros en primera venda.
Característiques del Musclo de Galícia.
És l’únic que pot fer ús de la denominació Galícia i Ries Gallegues, que representa un medi natural i una forma de cultiu única, que el doten d’una qualitat i unes característiques organolèptiques –sabor, aroma– i nutricionals diferencials. El producte acabat pot ser musclo fresc o elaborat, distribuït a través de canals com l’alimentació majorista i minorista, el comerç electrònic i el sector Horeca.
DOP Cava.
La denominació d’origen protegida Cava és l’única especialitzada en vins espumosos de qualitat a Espanya, elaborats mitjançant el mètode tradicional en ampolla. Va sorgir el 1972 i es regeix per estrictes requisits d’elaboració i traçabilitat, des de la vinya fins a l’ampolla final que es consumeix. De fet, representa 6.284 viticultors, 350 cellers i el seu èxit sobrepassa fronteres comercialitzant-se en més de 100 països.
Notícies relacionadesCaracterístiques de la DOP Cava.
El seu brillant i harmoniós sabor es deu al perfil del raïm de les seves vinyes, al costat del Mediterrani. I és que, la seva versatilitat gastronòmica, a més de la seva atractiva relació qualitat-preu, són alguns dels seus avantatges més competitius. Quant al producte, hi ha cava blanc i rosat, quatre categories segons el temps de criança en ampolla: Cava de Guarda (mínim 9 mesos), Cava de Guarda Superior Reserva (mínim 18 mesos), Cava de Guarda Superior Gran Reserva (mínim 30 mesos), i Cava de Guarda Superior Paratge Qualificat (mínim 36 mesos).
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034