«S’han de conèixer, mantenir i assegurar les finques»

«S’han de conèixer, mantenir i assegurar les finques»
1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Les preguntes planaran de segur sobre moltes de les pròximes reunions anuals de comunitats de veïns: «¿Sabem si aquesta finca és segura? ¿Què passa si no tenim la inspecció tècnica d’edificis (ITE)? ¿L’any en què es va construir la nostra finca es van tenir en compte mesures antiincendis?». Davant la inquietud que han generat els recents sinistres de Badalona (l’ensorrament mortal d’un edifici) i València (l’incendi que va calcinar dos blocs), el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida (CABFL) enviarà aquesta setmana a tots els col·legiats, perquè ho traslladin i apliquin a les comunitats que gestionen, una circular on es recorda la necessitat de realitzar el degut manteniment dels immobles, de difondre i aplicar tota la regulació vigent en la matèria, i la necessitat de tenir ben assegurades les finques.

Notícies relacionades

L’entitat professional demana «no caure en alarmismes desmesurats» ja que la normativa «és cada vegada més eficient respecte a la seguretat» dels residents. Aposta per la «cautela» fins que es determinin amb precisió les causes de la tragèdia de València i de la ràpida propagació del foc, on tot apunta a l’aïllament i materials utilitzats. Malgrat que el bloc semblava complir la normativa, es fa una crida a no abaixar la guàrdia i seguir el reglament al peu de la lletra.

El president del col·legi professional, Lorenzo Viñas, apel·la a la «conscienciació social de la importància de la protecció contra incendis». I té clar que comptar amb «la documentació adequada de l’edifici, i actualitzada», permet «actuar amb la màxima rapidesa i eficàcia possibles». Viñas destaca que les administracions i col·legis d’arquitectes estan creant grups de treball per detectar riscos. I insisteix en mesures bàsiques preventives.