Un jutjat de Tarragona investiga l’accident de Port Aventura

Un jutjat de Tarragona investiga l’accident de Port Aventura

El periódico

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

El Jutjat d’Instrucció número 4 de Tarragona investiga si hi va haver una possible responsabilitat de Port Aventura en l’accident ocorregut al parc l’11 de febrer passat quan el fort vent que bufava a la zona va provocar la caiguda d’un arbre sobre l’atracció Tomahawk just quan passava una vagoneta. El sinistre va causar lesions a 14 persones. Una d’elles, una dona, continua ingressada a l’hospital de Bellvitge en estat molt greu. Fa una setmana, 13 dels ferits van presentar una denúncia col·lectiva davant el jutjat contra els responsables del parc per un delicte de lesions greus.

Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, el jutjat va rebre la setmana passada l’atestat dels Mossos d’Esquadra sobre el sinistre. A més d’identificar les persones afectades, els agents també apunten les possibles causes de la caiguda de l’arbre, que va causar l’accident, adjuntant un informe sobre la velocitat del vent, així com l’estat de l’atracció en el moment de l’impacte o el funcionament del sistema de frenada.

Amb tota aquesta documentació policial, més la denúncia col·lectiva que s’ha presentat per un possible delicte de lesions greus, el jutjat ha posat en marxa la seva investigació. A partir d’ara, el jutjat podria sol·licitar la declaració dels responsables de manteniment del parc, tant de les atraccions com de la jardineria.

Notícies relacionades

Després de l’accident, des de Port Aventura es va assegurar que l’arbre no va bloquejar la muntanya russa però les branques sí que van impactar en els passatgers, cosa que va provocar nombroses lesions, de tot tipus, a 14 d’ells.

Una vegada que els representants legals dels afectats estudiïn l’atestat policial, podrien decidir si sol·liciten ampliar la investigació a altres possibles delictes, segons fonts judicials. En aquest sentit, s’han d’incorporar els informes mèdics de les lesions i les seqüeles que van patir els ferits en l’accident.