MATEIX NOM I EDAT
Atrapat a Espanya al ser confós amb un delinqüent
El marroquí que va passar nou dies a presó per error demana tornar al seu país. La justícia no ha resolt encara el recurs que l’ha d’eximir de responsabilitats.
Mohamed El Maadioui va estar nou dies a presó "de manera totalment injustificada", explica la seva família. Quan va aterrar a Barcelona el 18 de febrer passat procedent de Nador (Marroc) i va anar a segellar el passaport, va ser confós amb un delinqüent francès amb qui comparteix nom i data de naixement, i el van empresonar per ordre de l’Audiència Nacional. La seva família, que resideix a Mataró, es va mobilitzar i va aconseguir que sortís en llibertat provisional. No obstant, encara té establertes mesures cautelars per ordre judicial i no pot tornar al seu país. I aquest és el seu desig més gran: tornar per celebrar el Ramadà.
"En el dia d’avui, per increïble que sembli, no només no ha rebut unes disculpes, sinó que el meu oncle segueix sense passaport i en llibertat provisional. Ha d’anar a firmar cada 15 dies als Jutjats de Mataró i no pot sortir del país. I això que ja s’ha demostrat clarament que no té res a veure amb la persona que buscaven. No entenem res. Ell continua sense entendre res i ho està passant malament", explica a aquest diari Ahmed El Maadioui, el fill del cosí del Mohamed. Per la seva banda, el Mohamed explica a EL PERIÓDICO que no entén "què més volen" d’ell. "Tinc ganes d’anar a veure els meus nets, la meva dona, i intentar oblidar aquest malson. Aquesta gent no fa bé la seva feina. No és un país seriós". Va arribar a Catalunya per passar una setmana amb els seus fills, que viuen a Mataró, com ho ha fet altres vegades, i es disposava a tornar a casa seva al Marroc per celebrar la festa sagrada de la seva comunitat.
Frustració de la família
Ahmed El Maadioui expressa la frustració de la família: "Els plans s’han trastocat de manera catastròfica. El trist és que ell no té la culpa de res. No ha fet res. Tothom ho sap. La causa de tota aquesta bogeria és el fet que es diu igual que una altra persona sentenciada. El mínim que demanem és que ara que s’han adonat de l’error el deixin en pau. És el mínim que poden fer".
La situació també està passant factura en la salut del Mohamed: "L’altre dia vaig anar als jutjats a firmar, i per la impotència que sentia em va pujar la tensió i vaig estar confús durant diversos minuts; desorientat sense saber com arribar a casa". El seu nebot reclama una mica d’empatia: "La gent que té responsabilitats hauria de veure que darrere de tot això hi ha un ésser humà; i solucionar aquest cas ja".
El 22 de febrer, mentre el Mohamed era a la presó, la família va presentar un recurs que l’Audiència Nacional encara no ha resolt. "El dolor que produeix aquesta injustícia fa que vulguis seguir lluitant", explica l’Ahmed.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia