"Quin embolic. ¡Quina misèria!"

La impossibilitat de sortir de Barcelona o d’arribar-hi en la freqüentada línia R1 de la costa del Maresme va provocar un tràfec de viatgers cap al metro.

"Quin embolic. ¡Quina misèria!"

MANUEL ARENAS

1
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

L’aglomeració de passatgers als vagons de l’L5 del metro de Barcelona a les 7.30 hores d’ahir permetia endevinar què passaria amb el servei de Rodalies. Els auguris es feien realitat a l’arribar a Sants, on un cartell escrit amb retolador mostrava les alternatives d’accés a les principals línies, entre les quals l’R7 figurava directament en blanc per la seva falta de servei.

La resposta més escoltada va ser la següent: "ha d’agafar el tren a Badalona", en al·lusió a la impossibilitat d’agafar des de Barcelona la sempre freqüentada R1. El transbord de passatgers de trens a metro per poder arribar al centre de Barcelona –o sortir-ne– va saturar les parades de Badalona –on els usuaris es queixaven que allargarien mitja hora el seu recorregut habitual– i l’Hospitalet, convertides en estacions terminals de Rodalies pel col·lapse. També autobusos i autocars que connectaven Barcelona amb l’àrea metropolitana estaven desbordats en l’hora punta matinal.

"M’han dit que he d’anar fins a Badalona amb metro i agafar l’R1 allà", va dir el Dani, un noi de 26 anys que havia de començar ahir una feina nova a Ocata. Una conversa entre dues noies captava bé la frustració: "Quin embolic. ¡Quina misèria! Hauré d’anar amb metro", va comentar una d’elles.

Notícies relacionades

A més de l’R1, altres línies, com l’R3, també van provocar maldecaps. Sense anar més lluny, l’Esteban, de 69 anys, havia d’anar a Puigcerdà. El trajecte habitualment són quatre hores, però ahir en van ser unes sis. "Des de Sants no surten trens a Puigcerdà i m’han dit que he d’anar fins a la Sagrera amb metro, allà agafar un bus fins a Montcada, i allà sí que podré agafar l’R3", va comentar visiblement molest. Al bloqueig d’algunes línies des de Barcelona s’hi va sumar el tancament d’estacions com Plaça Catalunya i Arc de Triomf.

El Rafael i la Diana, van trobar els accessos tancats. "Anem cap a Sant Feliu de Llobregat i ens diuen que hem d’anar a l’Hospitalet amb metro per agafar allà el tren. És de bojos".