Els problemes de la línia revolten els alcaldes del Vallès Oriental

Els problemes de la línia revolten els alcaldes del Vallès Oriental

Anna Mas

1
Es llegeix en minuts
Clàudia Mas
Clàudia Mas

Ubicada/t a Sabadell

ver +

L’R3 de Rodalies afronta una dècada en "estat d’excepció". La línia que uneix l’Hospitalet i la Tor de Querol –que també connecta el Vallès Oriental amb Barcelona– va iniciar diumenge dos mesos de talls a conseqüència del misteriós robatori de coure a Montcada-Bifurcació. I la cosa no quedarà aquí, ja que en la pròxima dècada haurà d’afrontar les obres i alteracions del servei que generin els projectes de desdoblament de vies entre Montcada i Vic.

Els usuaris del tren que passa per Granollers, Vic i Ripoll expressen la seva indignació diària: "Vivim en la incidència permanent", afirmen. Per la seva banda, els representants de les institucions del Vallès Oriental demanen "millores a la comarca". Al punt que l’alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó (Junts), també presidenta de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), reclama "un front comú des de les alcaldies i que es reverteixi aquest greuge".

Notícies relacionades

Augmentar la seguretat

L’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez (PSC), més enllà de reclamar l’execució del desdoblament de les vies de l’R3, manifesta la necessitat d’augmentar la "seguretat" perquè Catalunya baixi de la primera posició del pòdium, "premiada" –afirma irònicament– per ser la comunitat que més casos de robatoris de coure acumula i que experimenta "un dèficit d’inversió en seguretat". De fet, Catalunya concentra el 42% dels robatoris de coure en infraestructures ferroviàries de tot Espanya. "Això repercuteix en la ciutadania i és el que ens ha de fer replantejar la situació. Ara hi ha enrenou per la incidència del robatori del cable, però no ens enganyem; és així perquè afecta Barcelona, però quan no afecta directament la capital no té la repercussió que ha tingut ara", es queixa el conseller de Territori i Mobilitat del Consell Comarcal del Vallès Oriental (CCVO), Juan Manuel Segovia (PSC).

Temes:

Rodalies PSC PSC