Adif matisa ara que es van robar 44 metres de coure a Montcada

Imagen de un tramo de vía próximo a donde se ha producido el robo de cable en Rodalies.

Imagen de un tramo de vía próximo a donde se ha producido el robo de cable en Rodalies. / MAPS

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Tècnics d’Adif van tornar ahir a mesurar la zona afectada pel robatori de cable de coure a prop de l’estació de Montcada-Bifurcació. Són 44 metres de cable amb un pes total de 185 quilos. Unes dades similars a les que va comunicar dilluns el ministre de Transport i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, que ho xifrava en 40 metres.

No obstant, en l’informe presentat pels Mossos d’Esquadra al Jutjat d’Instrucció número 8 de Cerdanyola del Vallès, s’indicava que s’havien sostret "60 metres dobles, que equivalen a 120" metres de cable, segons havien informat a la policia els mateixos tècnics d’Adif després de les primeres inspeccions el mateix dia del robatori.

Notícies relacionades

Els Mossos van entregar al jutjat un informe en el qual s’especifica el lloc exacte del robatori, que pertany al municipi de Barcelona, i per això serà un jutjat de la capital catalana el que s’encarregarà de la investigació. En aquest document també es deixava clar que van ser els mateixos tècnics d’Adif els que van informar que eren 60 metres dobles que correspondrien a 120 metres de cable robat, segons han explicat a aquest diari fonts policials. Des del Ministeri de Transports s’indica que en un primer moment es va calcular el cable doble que hi havia entre pals i que havia desaparegut. Després d’una segona anàlisi i mesurament, es va xifrar ahir en 44 metres.

Quan un jutjat de Barcelona assumeixi la investigació, Adif podrà presentar un informe per concretar els danys. Aleshores també podrà aportar proves si considera que es tracta d’un sabotatge i no un robatori, com va insinuar Puente en la seva compareixença, malgrat que la investigació policial apunta cap al contrari. Aquest punt (sabotatge o robatori) és un altre dels desacords ventilats als mitjans de comunicació entre el ministeri i la Generalitat per les incidències provocades a Rodalies després de la desaparició del coure diumenge passat.