Solidària. Pobresa alimentària

Comença la 5è edició de la campanya solidària Cap llar sense aliments

La Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL) fa una crida a la societat per participar i poder donar resposta a la cronificació de la pobresa aliementària a Espanya

kilos de comida fundacion magtel

kilos de comida fundacion magtel

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El nombre de persones que no es poden permetre un àpat amb carn o peix cada dos dies s’ha incrementat per segon any consecutiu, fins a assolir el 6,4%, segons l’informe ‘L’estat de la pobresa 2024’, elaborat per la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social a l’Estat Espanyol. Aquest estudi assenyala que la proporció de persones que arriben amb dificultat a final de mes arriba al 48,5% de la població. Així mateix, a Espanya hi ha 9,7 milions de persones que viuen en la pobresa, amb ingressos inferiors a 916 euros mensuals. Però els donatius no han anat en augment, sinó tot el contrari. El 2023, els 54 bancs d’aliments que van atendre gairebé 1,2 milions de persones van distribuir un total de 138.046 tones, un 8,99% menys que el 2022. En conseqüència, el total de quilos i litres d’aliments que van poder entregar als beneficiaris va baixar un 4,75% fins als 116 quilograms i litres per persona.

Davant aquest escenari, la feina que realitzen els Bancs d’Aliments es torna fonamental per a moltes llars i fan una crida a la societat perquè participi en la campanya solidària Cap llar sense aliments, impulsada per la Fundació "la Caixa" i CaixaBank. "El dret a una alimentació digna és un dels principis fonamentals dels drets humans. Com a societat, tenim el repte de construir una societat més justa i generosa on a ningú li falti un plat de menjar a la taula", destaca Pedro Llorca, president de FESBAL.

Notícies relacionades

Els bancs d’aliments afronten la campanya solidària Cap llar sense aliments amb l’esperança d’impulsar l’acció col·lectiva i poder donar resposta a la cronificació de la pobresa alimentària a Espanya. "Els bancs d’aliments porten a terme una tasca imprescindible per atendre els col·lectius més vulnerables, però els últims anys han patit una reducció dels donatius i excedents amb què poden continuar atenent els que més ho necessiten. Per això, a la Fundació "la Caixa" obrim un any més la campanya solidària Cap llar sense aliments amb una aportació d’un milió d’euros i, al costat de CaixaBank i FESBAL, fem una crida a la ciutadania, les entitats i les empreses perquè se sumin a una de les campanyes anuals més importants dels bancs d’aliments d’Espanya per continuar ajudant als que més ho necessiten", explica el subdirector general de la Fundació "la Caixa", Marc Simón.

Es poden realitzar donacions a través de Bizum enviant una aportació a la causa 38014. També es pot col·laborar a través de la xarxa de caixers automàtics de CaixaBank, a través de la plataforma de banca digital CaixaBankNow i per mitjà del portal www.caixabank.es per als donants que no siguin clients de l’entitat. La recaptació es distribuirà per totes les províncies espanyoles a través dels 54 bancs d’aliments associats a la FESBAL.

Temes:

Bizum Espanyol