‘hackers’

La Guàrdia Civil investiga un ciberatac a bases de dades de la DGT

La Guàrdia Civil investiga un ciberatac a bases de dades de la DGT
1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

D’aquí a uns dies es coneixerà l’abast del ciberatac del qual han sigut objecte els arxius informàtics de la Direcció General de Trànsit (DGT), asseguren fonts d’aquest departament dependent del Ministeri de l’Interior, després que ahir transcendís l’incident. La DGT va demanar al Grup d’Investigació i Anàlisi de Trànsit (GIAT) de la Guàrdia Civil que es faci càrrec de la investigació d’un incident que fins ara se certifica oficialment només com un assalt, sense donar més detalls del seu abast.

Fa dues setmanes –segons fonts de la DGT– en el sistema de seguretat informàtica de la direcció general va saltar una alerta d’intent d’accés aliè a l’entitat. Miraven d’entrar en dos llistats creuables que formen part d’una mateixa base de dades: el de ciutadans amb carnet de conduir i el de ciutadans propietaris d’automòbils.

Accés tallat

L’accés a aquesta informació es manté tallat des d’aleshores, indiquen les mateixes fonts, i ho estarà mentre duri aquesta fase de les indagacions. Els investigadors de la Guàrdia Civil manegen diverses possibilitats d’autoria. No ha sigut confirmat per cap font oficial si els hackers formen part d’algun grup d’Europa de l’Est.

Notícies relacionades

Des de la DGT, les fonts consultades han sortit al pas de rumors sobre possibles intents de venda en fòrums d’internet d’informació obtinguda en aquest assalt informàtic. No es coneix encara la magnitud de les dades robades, ni si afecten els 27 milions de conductors els noms dels quals contindria l’arxiu.

La base de dades de la DGT és una de les atacades amb freqüència entre els organismes de l’Estat. Entre altres raons, per la seva interconnexió amb altres fitxers, d’àmbit municipal o estatal.