La Fundació La Caixa entrega 100 beques de postgrau a l’estranger
Felip VI presideix a Madrid la 42a edició de la cerimònia de concessió de les ajudes que permetran ampliar la formació a un centenar d’estudiants «d’excel·lència».
Cent universitaris van rebre ahir la beca de la Fundació La Caixa per cursar un postgrau a l’estranger de la mà de Felip VI. Per als estudiants és com "guanyar una loteria de molts milions que durarà tota la vida", com ho va qualificar Isidre Fainé, president de la fundació. És clar que això no té res a veure amb l’atzar: són graduats amb notes, currículums i trajectòries "d’excel·lència" que han aconseguit una plaça entre les 978 sol·licituds que es van presentar en total.
Fainé, que no va poder enumerar els mèrits de cada un dels cent becats, sí que va esmentar una estudiant considerada per un dels professors com "simplement la millor d’entre tots els alumnes que han passat per la seva classe d’Estadística en els seus més de 30 anys de docència".
També va parlar d’un dels joves d’aquesta 42a edició del programa "que va elevar el seu nivell d’exigència" i es va animar a estudiar un postgrau d’Anàlisi de Dades mentre cursava l’últim any del seu doble grau en Dret i Ciències Polítiques. Va ser el que va treure la qualificació més elevada en tots dos. Una altra estudiant d’Enginyeria Aeroespacial, que va aconseguir una de les sis places entre 200 candidats, es va preparar físicament i psicològicament durant mesos i mesos per reproduir durant unes setmanes la vida dels astronautes en una base espacial que es mudava a la Lluna.
Va recordar així mateix el professor que va qualificar el currículum d’un candidat, i actual becat, com a "excepcional". "Els seus mèrits són massa per ser enumerats. Gairebé sembla que col·lecciona premis com a jove", va dir d’ell. I, com que gairebé segur que era a la cerimònia, el president de la Fundació La Caixa va voler aprofitar per donar-li un consell: "Mai t’ho creguis del tot".
Totes i cadascuna de les persones becades formen part d’un club d’una mica més de 6.000 estudiants que han accedit a aquest programa, que es convoca des de l’any 1982 amb l’objectiu d’oferir a les ments més brillants del país l’oportunitat de formar-se a l’estranger. Però, si al principi estaven pensades per als Estats Units, avui dia poden escollir moltes més destinacions.
Entre dos continents
Notícies relacionadesLes 100 beques concedides per a aquesta edició estan repartides entre dos continents: 65 són per estudiar a Europa i 33 per fer-ho a Amèrica del Nord. Els països que més becaris atrauen són, amb diferència, els Estats Units (32) i el Regne Unit (29), seguits per Suïssa (11), França (10) i els Països Baixos (6).
Les universitats que més becaris reben són la Universitat de Cambridge (8), la Universitat d’Oxford (6), l’École Polytechnique Fédérale de Lausanne (5), l’ETH Zurich (5), l’Institut Tecnològic de Massachusetts (4), la Universitat de Harvard (4), la Universitat de Nova York (4) i l’Escola d’Economia i Ciència Política de Londres (4).
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- Exclusiva Mamarazzis Andreu Buenafuente, fitxatge sorpresa d’RTVE
- Conferència a Brussel·les ¿Què ha trencat i què pot trencar Junts en la negociació amb el PSOE? Les claus de l’estratègia de Puigdemont
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034
- Així va l’Eurolliga La quarta victòria confirma la rehabilitació del Barça