Salut mental

La Fundació Orienta celebra el 50è aniversari de dedicació a l’atenció de la salut mental

L’esdeveniment, celebrat el passat dijous 30 de maig al CaixaForum Barcelona, va reunir més de 200 persones per commemorar els 50 anys de compromís amb la salut mental comunitària d’infants, adolescents i famílies

Teresa Ribalta, directora general de la Fundació Orienta. Manel Balcells, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya. Aina Plaza, directora general de Planificació i Recerca en Salut del Departament de Salut i Mònica Botta, gerent de la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Sud i directora de serveis territorials de Salut a la regió.

Teresa Ribalta, directora general de la Fundació Orienta. Manel Balcells, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya. Aina Plaza, directora general de Planificació i Recerca en Salut del Departament de Salut i Mònica Botta, gerent de la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Sud i directora de serveis territorials de Salut a la regió. / FUNDACIÓ ORIENTA

3
Es llegeix en minuts

El passat dijous 30 de maig del 2024, la Fundació Orienta, institució monogràfica i especialitzada en l’atenció integral en salut mental comunitària d’infants, adolescents i famílies, va celebrar el seu 50è aniversari a l’auditori del CaixaForum de Barcelona. Aquest esdeveniment, en col·laboració amb la Fundació “La Caixa”, va reunir més de 200 persones per celebrar aquest mig segle de dedicació i compromís col·lectiu amb la comunitat del Baix Llobregat.

L’acte es va estructurar en tres blocs temàtics que reflecteixen els valors de la Fundació Orienta: ‘’Sent. Connecta. Orienta’’. Al primer bloc, es va promoure l’acceptació i experimentació d’emocions. El segon bloc va abordar l’eliminació d’estigmes en salut mental i l’enfortiment de vincles significatius. El tercer bloc va destacar l’homenatge a la tasca de la Fundació Orienta al llarg d’aquests 50 anys per guiar cap a un futur més empàtic i transparent en l’atenció a la salut mental.

Cristina Riba Roig, periodista i presentadora del telenotícies Cap de Setmana de TV3. Robert Fernández, director de HenGrup. Magda Sallés, consultora de HenGrup i directora d’Atia Psicologia. Teresa Ribalta, directora general de la Fundació Orienta. /

FUNDACIÓ ORIENTA

La cerimònia, conduïda per Cristina Riba Roig, periodista i presentadora del telenotícies Cap de Setmana de TV3, va comptar amb l’obertura oficial a càrrec de l’honorable conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells i Díaz. A més, va destacar especialment la presència d’Aina Plaza i Mònica Botta, així com de professionals rellevants de CatSalut de la zona metropolitana sud de Barcelona.

Ponències destacades

Entre les ponències, Gaspar Hernández, escriptor i periodista a Catalunya Ràdio i TV3, va destacar amb la xerrada sobre “La gestió dels pensaments”, subratllant la importància del diàleg mental i la necessitat d’enfocar-se en el present. Així mateix, la taula rodona “Equips, lideratge i rol” va proporcionar un interessant debat sobre la gestió d’equips i el lideratge. Va comptar amb la participació de Teresa Ribalta, directora general de la Fundació Orienta, que va explicar la seva experiència personal i professional amb el treball realitzat durant els darrers tres anys amb equips de tota la Fundació, i els fundadors de Hengrup, Magda Sallés i Robert Fernández, un equip amb àmplia experiència a l’àrea dels Recursos Humans i la consultoria en direcció de persones i serveis. 

Un dels moments més emotius de l’esdeveniment va ser homenatge a l’Alfons Icart, exdirector de la Fundació Orienta. Se li van lliurar obsequis en reconeixement al seu lideratge i dedicació durant aquests anys, de la mà de Teresa Ribalta, Montserrat Gibert, presidenta del patronat de la Fundació Orienta i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

Teresa Ribalta, directora general de la Fundació Orienta. Montserrat Gibert, presidenta del patronat de la Fundació Orienta. Alfons Icart, exdirector de la Fundació Orienta. /

FUNDACIÓ ORIENTA

La Fundació Orienta celebra mig segle de dedicació amb un esdeveniment enfocat en la cura de professionals que treballen en salut mental

El cantautor Jordi Lligadas Rodríguez, filòleg de formació i músic de vocació, va inaugurar i va tancar la jornada amb les interpretacions “Al final tot anirà bé” i “Gràcies”. 

La cura de professionals

La Fundació Orienta, que gestiona sis centres de salut mental infantil i juvenil i tres hospitals de dia per a adolescents, en aquesta jornada coneguda sota el títol “Professionals al centre. L’equilibri en salut mental”, es va voler dirigir a la cura de professionals que treballen en l’atenció a la salut mental.

Acte de cel.lebració. /

FUNDACIÓ ORIENTA

La celebració no només va ser un èxit rotund, sinó també un emotiu tribut a mig segle de servei a la comunitat, destacant el profund compromís de la Fundació amb la millora del benestar mental i reafirmant els valors del treball en equip, la comunicació i la qualitat i innovació en l’atenció a la salut mental. 

Per a més informació sobre la Fundació Orienta, consulteu les xarxes socials Instagram, X, Facebook i LinkedIn o visiteu www.fundacioorienta.com.

Consulteu el vídeo resum de la jornada: