L’os de les mates

Els alumnes concentren els seus nervis i expectatives en els exàmens de les assignatures específiques, ja que la nota pondera més en el resultat final.

Alumnado de la selectividad 2024, este martes en el campus Ciutadella.

Alumnado de la selectividad 2024, este martes en el campus Ciutadella. / Marc Asensio

2
Es llegeix en minuts
Marina Tovar

La segona jornada de la selectivitat (PAU) 2024 va començar, igual que l’anterior, al ralentí: amb somriures i satisfacció després del primer examen. La mateixa tranquil·litat amb què dimarts van sortir després de la prova de Llengua i Literatura Castellanes s’escampava entre els rostres dels estudiants després dels exàmens d’Història i Història de la Filosofia. "Història m’ha anat molt bé, han entrat Guerra Civil i Franquisme, i eren preguntes iguals a les d’altres anys", explicava Claudia Manchón. ¿L’os de la jornada? Les matemàtiques, de nou alimentant la llegenda negra de la disciplina.

A la Facultat de Dret de la UB, els alumnes es mostraven contents. "De moment estem bé, Castellà i Anglès fàcil, Física s’ha complicat una mica, però en general estic contenta", hi afegia la Jana. "Pinten la selectivitat pitjor del que és", afirmava el Joel. "Ja veurem demà, que tenim tres exàmens que ens preocupen més". Després de revisar les correccions de les proves, hi va haver algunes decepcions. "M’he adonat que els exàmens d’ahir em van anar pitjor del que em pensava", confessava el Nathan. "Però en general em va bé, vull entrar a Història i no necessito gaire nota, només necessito aprovar. Així que hi vaig tranquil".

Per als estudiants que necessiten nota, els exàmens de les proves específiques són els més importants. Si bé estan contents amb la fase general, els preocupen assignatures com Matemàtiques, Química o Tecnologia. "De moment m’està anant bastant bé, però em preocupen Economia i Mates –expressa Mónica Solanellas–. Necessito que em vagin bé per arribar a tenir més d’un 11,6 de nota".

"Veient com em va anar Física ahir, malament, necessito una bona nota a Tecnologia", explica Alejandro García. "Les proves de la fase general m’estan anant bé, però he d’esforçar-me en els exàmens que queden per poder entrar en la carrera que vull".

A les 12 del migdia va començar una altra ronda d’exàmens, tant de la fase general com de l’específica. Assignatures com Matemàtiques poden comptar en les dues fases, i determinar gran part de la nota dels estudiants. Els alumnes que van elegir aquesta assignatura van sortir bastant decebuts: "Esperava tenir bona nota, i no serà així".

Llatí, fàcil

Notícies relacionades

"Matemàtiques ha sigut bastant difícil –va explicar Carlos Roca–. De lluny, la que m’ha anat pitjor de tots". La prova consistia en quatre exercicis diferents, a escollir entre sis, i el Carlos va lamentar que no haguessin posat res de matrius, "que era el més fàcil", segons ell.

Els estudiants que havien optat per Cultura i Llengua Llatines van tenir millors sensacions després de les proves: "Ha anat molt bé, el text per traduir era curt i els exercicis de morfosintaxi i cultura, fàcils".