El ministeri no pot consolidar el repartiment de 347 menors migrants

Migrantes acampan a lo largo de la orilla del río Grande mientras esperan entregarse a las autoridades de inmigración en El Paso, Texas, EE.UU

Migrantes acampan a lo largo de la orilla del río Grande mientras esperan entregarse a las autoridades de inmigración en El Paso, Texas, EE.UU / Adrees Latif/Reuters

1
Es llegeix en minuts
María G. San Narciso

La Conferència Sectorial d’Infància i Adolescència, celebrada ahir, comptava amb 35 milions sobre la taula: un fons de 15 milions per finançar l’atenció de nens i nenes migrants a les Canàries, Ceuta i Melilla, i 20 més per al repartiment de 347 menors no acompanyats per tot el territori nacional. El primer va ser aprovat; el segon, a desgrat dels governs central i canari, no.

Notícies relacionades

Davant els mitjans, la ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, va mostrar ahir la seva sorpresa davant el "bloqueig" d’algunes comunitats populars, que no van recolzar la dotació pressupostària de 20 milions. Estava destinada a l’acollida de 400 nens, nenes i adolescents, 347 dels quals es traslladarien des de Ceuta, Melilla i les Canàries a altres regions, mentre que 53 més es quedarien en aquests territoris tensats. Tot això es faria "partint dels mateixos criteris" que tenien "assignats i treballats prèviament" amb les comunitats autònomes. Però de moment, haurà d’esperar.

Rego va dir que no entén que algunes comunitats rebutgin ara els criteris que ja es van aplicar en la distribució de menors el 2022 i 2023, aprovats per totes les comunitats. "La presència de partits d’extrema dreta en alguns governs deu haver afectat", va dir. La Comunitat de Madrid, una de les que hi van votar en contra, va reiterar que els criteris s’han de modificar abans del repartiment.

Temes:

Ceuta Joventut