Tres mesos de tall a l’R4 i l’R8 entre Castellbisbal i Molins de Rei

Del 24 de juny a l’11 de setembre, les dues línies de Rodalies disposaran de bus alternatiu per cobrir el tram guillotinat. En el cas de l’R4 també afectarà el recorregut entre Sant Vicenç i Vilafranca.

Tres mesos de tall a l’R4 i l’R8 entre Castellbisbal i Molins de Rei
3
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El corredor mediterrani va guanyant terreny en el seu camí cap a Europa, però aquest avanç porta sota el braç obres i afectacions en el servei ferroviari de passatgers. Ja ha passat abans i tornarà a passar aquest estiu a partir del 24 de juny i fins a l’11 de setembre. En aquest cas, les línies afectades seran sobretot l’R4 (Sant Vicenç de Calders - Manresa) i l’R8 (Martorell Central - Granollers Centre). Quedaran tallades i per cobrir els trajectes hi haurà 25 autobusos que permetran saltar la cicatriu.

El projecte per adaptar la via a l’ample internacional obligarà a guillotinar les dues línies per poder treballar sobre la infraestructura. Els autobusos, que faran prop de 200 trajectes diaris per sentit (unes 20.000 places), aniran de Castellbisbal a Molins de Rei (el traçat de l’R4, amb parada del vehicle a l’estació intermèdia del Papiol) i entre Martorell Central i Rubí Can Vallhonrat (recorregut de l’R8). El primer tindrà un autobús cada 15 minuts en hores punta, mentre que el segon, en sintonia amb la freqüència de la línia ferroviària, sortirà cada hora. Segons les fases de les obres, les afectacions queden de la següent manera:

Del 24 de juny al 25 d’agost

Línia R4: tren des de Vilafranca del Penedès fins a Castellbisbal. Bus des de Castellbisbal fins a Molins de Rei, parant al Papiol. Tren des de Molins de Rei fins a Manresa. Entre Sant Vicenç de Calders i Vilafranca es manté (va començar al gener) l’afectació entre les 08.00 i les 19.00 hores i de 21.30 a 22.30 hores. En aquests intervals, els viatgers disposen d’un autobús que va parant a les estacions intermèdies. Els viatgers, a més, disposen de servei de bus des de Sant Vicenç de Calders, el Vendrell, l’Arboç i els Monjos fins a Molins de Rei per minimitzar l’increment dels temps de viatge.

En el cas de la línia R8: tren des de Granollers Centre fins a Rubí Can Vallhonrat. Servei per carretera entre Rubí i Martorell. Fins al 20 de juliol, aquesta afectació només es produirà durant els dies feiners.

Del 26 d’agost a l’11 de setembre

Línia R4: tren des de Vilafranca del Penedès fins a Martorell. Bus des de Martorell fins a Molins de Rei. Servei ferroviari des de Molins fins a Manresa. Entre Sant Vicenç i Vilafranca es mantenen les mateixes condicions que en la primera fase.

Línia R8: queda igual que en la primera fase, és a dir, tren des de Granollers Centre fins a Rubí Can Vallhonrat. Servei per carretera entre Rubí i Martorell.

Més enllà d’aquestes dues línies, les obres del corredor mediterrani també afectaran l’R7. Els trens entre Molins de Rei i Cerdanyola Universitat que s’afegeixen a la línia en hores punta matinals i de la tarda iniciaran o acabaran el seu recorregut a l’Hospitalet de Llobregat entre el 24 de juny i l’11 de setembre.

Notícies relacionades

Adif executarà entre finals de maig i setembre dues noves fases d’adaptació a ample estàndard del nus ferroviari de Castellbisbal, emmarcades en el desenvolupament del corredor mediterrani. L’obra més complexa consisteix en la remodelació integral de la capçalera nord de l’estació de Castellbisbal, en els seus enllaços cap al nus ferroviari de Mollet i cap a Barcelona per Molins de Rei i cap al port, a través de Can Tunis.

Tota la informació sobre les modificacions del servei, així com els horaris de trens i autobusos, es poden consultar als expositors de les estacions del tram afectat; a les webs rodaliesdecatalunya.cat, adif.es, renfe.com, i al telèfon d’informació 900 41 00 41.

Temes:

Rubí Manresa