Un escola de Castelldefels i un centre d’FP de BCN, premi Ensenyament 2024

A les aules de l’Institut Tecnològic de BCN, centre de referència, treballen colze a colze xavals de Nou Barris amb altres d’arribats de mig món atrets per la marca Barcelona. «La formació més important avui a Catalunya són els cicles formatius de grau mitjà», diu el seu director

Escuela Edumar Castelldefels

Escuela Edumar Castelldefels / Irene Vilà Capafons

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació Cercle d’Economia va entregar ahir el premi Ensenyament 2024, guardó amb més de 15 anys d’història que aquest any s’ha emportat l’escola "catalana, pública, viva, participativa, inclusiva i innovadora" Edumar, ubicada al barri de Can Bou, a Castelldefels (Baix Llobregat), i l’Institut Tecnològic de Barcelona (ITB) (membre de la Xarxa Estatal d’Instituts d’Excel·lència de Formació Professional). Aquest centre i el finalista Institut Escola Mediterrani de Tarragona són projectes educatius d’excel·lència ubicats a més en dos dels barris més empobrits de Catalunya: Trinitat Nova, el primer, i Campclar, el segon.

A més d’aquestes escoles, han sigut finalistes en aquesta edició dels premis del Cercle a què s’han presentat més de 190 centres educatius l’escola Enric Grau Fontseré, de Flix, i Els Llorers, de Barcelona, en la categoria d’infantil, primària, ESO i batxillerat (premi Fundació Agbar), i l’Institut Mare de Déu de la Mercè, de Barcelona (l’únic públic d’Espanya que ofereix estudis oficials de rellotger), en la categoria d’FP (premi CaixaBank Dualiza).

Notícies relacionades

L’educació, entesa com "un factor decisiu de desenvolupament social i cultural, equitatiu i cohesionat, plenament integrat al model social europeu", és una de les qüestions en les quals el Cercle té posada la seva atenció. "La millora contínua de l’educació no només és un repte dels responsables polítics i dels professionals que s’hi dediquen, sinó de tota la societat i molt especialment dels sectors econòmics i socials", va defensar l’entitat.

La Fundació Cercle d’Economia convoca des de fa més de 15 anys el premi Ensenyament, que pretén donar "reconeixement i suport a projectes transversals, interdisciplinaris i innovadors que fomentin a la millora en la qualitat i en l’excel·lència educativa", guardons que compten amb un únic premi per cada modalitat de 10.000 euros cadascun fruit de la col·laboració amb Agbar i CaixaBank Dualiza.