Càncer de sang

Sant Pau quadruplica la producció de medicaments de teràpies CAR-T

Sant Pau pone en marcha una nueva unidad de terapias avanzadas, este lunes.

Sant Pau pone en marcha una nueva unidad de terapias avanzadas, este lunes. / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La nova unitat de teràpies avançades de l’Hospital de Sant Pau quadruplicarà la capacitat de desenvolupar medicaments d’immunoteràpia CAR-T contra càncers de la sang. El centre va posar ahir la primera pedra de les noves instal·lacions, que passaran de 39 metres quadrats a 163, amb la previsió que entrin en funcionament d’aquí un any. La nova unitat disposarà de quatre sales blanques d’alta complexitat per realitzar les investigacions. "Avui tenim una sala amb capacitat petita i amb la nova unitat es multiplicarà la capacitat per realitzar assajos clínics que en un futur serveixin per tractar pacients que ara no tenen alternativa", va explicar el director de l’Institut de Recerca de Sant Pau, Jordi Surrallés.

El projecte implica una inversió de 5,5 milions per als pròxims quatre anys per a la construcció, posada en marxa i funcionament d’aquesta nova infraestructura. Per tirar endavant la nova unitat, l’Hospital de Sant Pau ha comptat amb la col·laboració de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras i la Fundació Josep Carreras, que ha aportat més de 4,5 milions.

Sis mesos d’obres

Notícies relacionades

La infraestructura inclourà quatre sales blanques de fabricació amb nivells de neteja i contenció específics per a la producció de medicaments de teràpies avançades –una d’habilitada per a la producció de vectors virals i virus recombinants– i dos laboratoris, un de cultius i un de control de qualitat. La nova unitat estarà dissenyada per a la manipulació de productes biològics com gens, cèl·lules i teixits.

La previsió és que la unitat entri en funcionament d’aquí un any, comptant que les obres duraran uns sis mesos i que, posteriorment, el procés d’acreditació per part de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris duri sis mesos més.