SOS Racisme, al mínim per una situació econòmica "crítica"

zentauroepp33241426 barcelona 19 03 2016 manifestacion convocada por prou racism190321114215

zentauroepp33241426 barcelona 19 03 2016 manifestacion convocada por prou racism190321114215 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’organització SOS Racisme Catalunya està travessant una situació econòmica i de tensió de recursos "crítica", per la qual cosa ha hagut de fer diversos ajustos que aquest estiu deixaran l’entitat amb els serveis d’atenció al mínim. "Lamentem haver de comunicar que ens veiem obligades a fer una aturada parcial de la nostra activitat per poder acompanyar els casos fins ara assumits pel Servei d’Atenció i Denúncia amb la dedicació i qualitat de sempre, reorganitzar-nos i tornar amb més força", assenyala l’entitat en un comunicat fet públic.

El motiu és la situació econòmica que travessa SOS Racisme Catalunya, que, des del 2020, ha experimentat un 15% de disminució dels ingressos públics destinats al Servei d’Atenció i Denúncia mentre que, en termes d’atenció i en el mateix període, han augmentat en un 31% els casos que han assumit. Aquest 2024, a més, han perdut una font important de fons privats, que intenten compensar amb diverses estratègies, com un primer finançament col·lectiu al qual es poden fer aportacions fins al 3 de juliol.

Notícies relacionades

L’àrea de projectes, d’administració i finances, per exemple, únicament donarà resposta als requeriments de l’Administració i a les obligacions fiscals que té com a entitat. El Servei d’Atenció i Denúncia conservarà els serveis mínims d’atenció, acompanyant des de l’àrea jurídica i psicosocial les persones els casos de les quals s’han assumit, i es treballarà per fer més material de suport per a l’autogestió d’altres casos, indiquen les mateixes fonts.

"L’equip de SOS Racisme estem fent un esforç immens per revertir la situació crítica de l’entitat i per això algunes ens veiem obligades a deixar les nostres feines o fer menys hores durant aquests mesos", precisa en el comunicat SOS Racisme Catalunya.

Temes:

Racisme