Unió de Pagesos alerta que els llops han matat 11 animals

Unió de Pagesos alerta que els llops han matat 11 animals

pexels

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Unió de Pagesos va advertir ahir que els atacs dels llops han matat almenys 11 animals en explotacions ramaderes de Catalunya. Tots els casos han tingut lloc a la comarca d’Osona, tot i que el sindicat agrari adverteix també d’altres episodis a l’Empordà.

Unió de Pagesos va recalcar que les incursions dels llops també causen "efectes indirectes". En aquest sentit, va parlar d’"avortaments, retards en l’inici de les noves gestacions i canvis obligats en el maneig del bestiar". També va esmentar la "càrrega que ha de suportar el ramader des del punt de vista anímic".

Altres casos

Al seu torn, va indicar que "l’àmplia presència del llop" en altres zones d’Espanya, com ara Cantàbria, Astúries, Galícia i Castella i Lleó, va causar "més de 12.000 atacs durant l’any passat". "Si volem continuar tenint ramaderia extensiva a Catalunya, hem d’evitar repetir els mateixos errors", va considerar.

Notícies relacionades

El sindicat avisa de la "gravetat del problema" i demana que "no es banalitzin els atacs del llop als ramats de les explotacions extensives catalanes". Al seu torn, insta el Departament d’Acció Climàtica a informar de manera "rigorosa" i "transparent" sobre els casos d’"animals morts directament o sacrificats per culpa dels atacs de llops".

L’organització agrària recorda que, segons assenyala la conselleria, "hi ha constància de la presència de cinc llops a Catalunya". El sindicat Unió de Pagesos va abandonar el grup de treball sobre el llop –que reuneix l’Administració i altres agents– l’11 de juny després de criticar la "coexistència i convivència forçada dels ramats amb fauna salvatge protegida". Va considerar que es tractava d’un "debat estètic" i que era necessari "afrontar el problema amb la serietat que es mereix".