Els Mossos rastregen el subfusell del doble crim de Girona

La policia catalana amplia el radi de recerca del principal sospitós de l’homicidi de la Font de la Pólvora, que podria haver fugit a Andalusia o França.

Els Mossos rastregen el subfusell del doble crim de Girona
2
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta una investigació per atrapar Guillermo C. H. i altres membres de la seva família que van fugir amb ell la nit de la revetlla de Sant Joan després de disparar contra un grup de persones al barri de la Font de la Pólvora de Girona. El sospitós va utilitzar un subfusell d’assalt que va acabar amb la vida d’un home, membre d’un clan gitano, i d’una dona, cunyada del mort, a qui va acabar atropellant, i va deixar ferits dos menors.

Arran d’aquest incident, els Mossos van iniciar un dispositiu per atrapar el sospitós. Davant la possibilitat que fugís cap a França o cap a Andalusia, comunitat on l’escapat té família, la policia ha ampliat el radi de recerca i ha demanat col·laboració a altres cossos i forces de seguretat tant de la resta d’Espanya com d’Europa.

Els fets es van originar arran d’una baralla entre menors que va acabar amb la intervenció de les seves famílies, totes d’ètnia gitana, que es van enfrontar al carrer durant la revetlla. En la baralla, Guillermo, el pare d’un dels nens, va treure un subfusell i va disparar contra l’altra família. Va morir el pare de l’altre nen, de 48 anys, i la seva cunyada, de 44 anys.

Narcos i armes de guerra

Paral·lelament els Mossos han iniciat una altra investigació per determinar l’origen de l’arma de guerra que Guillermo tenia a casa seva i amb la qual va disparar. Fonts policials remarquen que es tracta d’una persona amb un ampli historial delictiu relacionat amb el narcotràfic. De fet, s’han trobat plantacions de marihuana en locals i vivendes aïllades de la seva propietat. A més, consta que podria tenir accés a armes de foc per a la seva pròpia protecció davant d’assalts per part d’altres narcotraficants.

El director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer, va admetre ahir que "no és normal que el presumpte assassí de Girona tingués un kalàixnikov a casa. Està lligat al comerç de la droga", va dir en una entrevista a RAC1. Ferrer va admetre que la violència vinculada al narcotràfic ha anat pujant en els últims anys malgrat que "Catalunya està molt lluny de convertir-se en Marsella". El que és clar és que en els últims cops policials contra bandes de narcos, ja sigui de traficants de marihuana com d’haixix, s’han requisat armes de guerra.

Notícies relacionades

Tot i que els narcos recorren a aquestes armes per repel·lir assalts d’altres traficants de droga, el fet és que ja s’han produït tirotejos, com el de Girona o un a Nou Barris a Barcelona a plena llum del dia, que han posat en risc la vida de la ciutadania. Per això, per a la policia és determinant trobar rastres per desmantellar l’adquisició d’aquest tipus de subfusells automàtics, pistoles i escopetes.

L’Ajuntament de Girona celebrarà demà una Junta de Seguretat Local per abordar els fets de la Font de la Pólvora a la qual acudirà el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, segons va confirmar la portaveu del Govern, Patricia Plaja. "És important parlar de seguretat i obrir tots els debats necessaris fent aportacions i solucions i fugint de discursos alarmistes, populistes, i de discursos racistes i demagogs, que serveixen per alimentar les perilloses infàmies de l’extrema dreta", va assenyalar Plaja.

Temes:

Girona Arran