Detenen el Yoyas a l’Anoia després de setmanes de seguir la seva família

Carlos Navarro, exconcursant de ‘Gran Hermano’, vivia en una vivenda que constava com a deshabitada, rebia regularment menjar i tenia «assessorament» en matèria de seguretat.

El Yoyas es trasladado con esposas por la Policía.

El Yoyas es trasladado con esposas por la Policía. / Policía Nacional

2
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

Després de gairebé 20 mesos fugit, l’exconcursant de Gran Hermano Carlos Navarro, àlies el Yoyas, ja és a la presó de Brians 1 on complirà la pena de 5 anys i 8 mesos de presó a què va ser condemnat per maltractar la seva exdona, Fayna Bethencourt. Dimecres passat a les 06.00, un ampli dispositiu dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional batejat com a operació Bosc va permetre detenir-lo en una vivenda que constava com a "deshabitada" en una urbanització de la Torre de Claramunt (Anoia).

L’arrest va ser el punt final de setmanes de seguiment policial, després de demanar els Mossos i la policia al Jutjat Penal número 5 de Gran Canària, que va dictar la sentència condemnatòria, l’ordre de detenció. "Carlos Navarro Merino està escapat de la justícia des de novembre del 2022, tractant-se d’un individu d’enorme habilitat per eludir l’acció policial així com per arribar a una àmplia ressonància mediàtica des del lloc d’ocultació, des d’on s’exposa als mitjans de comunicació i exhibeix una falsa sensació d’impunitat i inacció del sistema policial i judicial, que es troba certament lluny de la realitat."

Els agents recorden l’"enorme habilitat per eludir l’acció policial" i assenyalen així mateix que compta amb una "profusa xarxa de vincles familiars que li facilitaria la seva ocultació i li estaria proporcionant cobertura per fer possible la seva subsistència sense sortir de la vivenda en què s’amaga".

Els agents van estrènyer el setge a l’entorn de Navarro, la seva nòvia, el seu pare, la seva germana i el seu cunyat. Durant diverses setmanes van fer seguiments i van descobrir que portaven grans quantitats de menjar a una vivenda de la Torre de Claramunt que constava com a "deshabitada". Els investigadors indiquen que "el fugitiu no figura com a propietari de cap bé immoble i la seva línia telefònica en territori espanyol no es troba operativa" i per això "estaria utilitzant" la seva família "per aconseguir l’aliment bàsic amb l’única finalitat d’intentar passar desapercebut". Els agents apuntaven la sospita que Navarro té "un familiar directe exmembre de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat que d’alguna manera podia prestar-li assessorament. També assenyalen el "gran obstacle" que suposa "la presència de diferents mitjans de comunicació generant enrenou a les proximitats dels domicilis de les persones controlades".

Notícies relacionades

Vigilàncies

Els agents van portar a terme "un ardu treball de vigilàncies, tant naturals com a través de sistemes tècnics" entre el 13 de maig i el 16 de juny per intentar localitzar Navarro en una vivenda de la urbanització a la qual acudien la seva parella i els seus familiars portant menjar i altres efectes i passant diverses hores dins l’immoble. Les imatges captades pels investigadors assenyalen que la vivenda hauria rebut "voluminoses comandes" del supermercat Mercadona. L’informe recull també l’existència d’"un dipòsit de bosses d’escombraries que evidencia" que el fugitiu no sortia a l’exterior ni per llençar les escombraries. Un altre element que va permetre a la policia concloure que "existia vida a l’interior del domicili malgrat estar completament tancat i aparentment buit" va ser el consum elèctric..