DOBLE HOMICIDI

El reforç policial es mantindrà a la Font de la Pòlvora

Imagen de la Junta de Seguridad de Girona

Imagen de la Junta de Seguridad de Girona / ACN

1
Es llegeix en minuts
Eva Batlle

El reforç policial a la Font de la Pólvora de Girona es mantindrà "de manera ininterrumpanada" fins que el barri recuperi "la normalitat". Així ho va assegurar ahir el conseller d’Interior en funcions, Joan Ignasi Elena, després de la celebració de la Junta Local de Seguretat convocada arran del tiroteig en la nit de Sant Joan que va deixar dos morts i dos ferits. Elena va qualificar el doble crim com un "fet puntual" i el va vincular al negoci de la marihuana i a l’increment de l’ús d’armes de foc per part dels traficants.

En aquest dispositiu de reforç treballen no només unitats de seguretat ciutadana, sinó també efectius d’ordre públic que estaran presents en aquesta zona de la ciutat fins que els Mossos d’Esquadra ho considerin necessari. Ahir el barri estava blindat pels funerals de les víctimes mortes en el tiroteig, un home i una dona.

Salellas es va mostrar satisfet dels compromisos als quals es va arribar en la Junta de Seguretat, en la qual també va participar el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, perquè la pau torni al barri.

Notícies relacionades

Es va abordar el tema de les armes de foc al carrer. Salellas va assegurar que "és la voluntat de totes les administracions treballar perquè la presència d’armes a Girona i en el conjunt del país no augmenti", amb referència al fusell d’assalt utilitzat en el doble crim que l’autor dels trets, amb antecedents per tràfic de drogues, tenia a casa seva.

Elena va insistir a vincular les armes amb el crim organitzat i el món de la marihuana. Va dir que, si bé no està "necessàriament lligat a aquest cas", la presència d’armes és un problema i una prioritat del cos policial. I va detallar que cada dia la policia executa entre cinc o sis detencions vinculades a salut pública, desmantella entre una i dos plantacions i que l’any passat els Mossos van decomissar més de mig milió de plantes de marihuana.