presó preventiva

Avortat un intent de fuga de l’exdona de Mainat a Wad-Ras

Ángela Dobrowlski, exdona del fundador de La Trinca, estava desmuntant a poc a poc la reixa d’una de les finestres d’acer

Avortat un intent de fuga de l’exdona de Mainat a Wad-Ras
1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Els vigilants del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona, també conegut com a presó de Wad-Ras, han avortat un intent de fuga d’Ángela Dobrowolski, exdona del fundador de La Trinca Josep Maria Mainat, que actualment es troba internada en aquesta presó en espera de diverses condemnes fermes.

Suposadament, la dona estava desmuntant a poc a poc la reixa d’acer d’una de les finestres de la presó barcelonina. La tarda de divendres passat, confirmen fonts penitenciàries, la seguretat de la presó va detenir i va escorcollar la interna després d’haver-la estat vigilant, quan acabava de fer un altre pas més en el gradual desmuntatge de la reixa, una trama romboidal de filferro d’acer de cinc mil·límetres de gruix.

Dobrowolski s’hauria estat valent d’un tros de metall arrencat a una gàbia de magatzem, segons els primers detalls de la investigació. Amb aquest instrument metàl·lic havia colpejat i rascat, destramant a poc a poc la reixa de la finestra. L’esvoranc obert encara no tenia prou mida per poder admetre el pas d’un cos.

Notícies relacionades

Els detalls han sigut relatats com "fet rellevant" en un informe elevat a la direcció de la presó de Wad-Ras, que aquest dilluns prendrà decisions sobre el cas. Mentrestant, la dona ha sigut canviada de cel·la.

Dobrowolski estava internada en condicions ordinàries en l’àrea de preses preventives i tenia un "destí", un treball a la presó: netejar les escales de servei que comuniquen les tres plantes.