INICI VIOLENT DE L’ESTIU

Catalunya acumula sis morts violentes en només quatre dies

Dues dones, de 65 i 62 anys, presumptament van matar dos homes

Els Mossos d’Esquadra investiguen mitja dotzena d’homicidis comesos sempre de nit coincidint amb l’arrencada estival. Dos dels casos continuen pendents de resolució.

Catalunya acumula sis morts violentes en només quatre dies
2
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +

L’inici de l’estiu a Catalunya ha estat marcat per la mort violenta de sis persones en quatre dies. Els Mossos d’Esquadra han posat en marxa diverses investigacions de cara a poder determinar les causes d’aquests assassinats i homicidis, comesos sempre de nit i dels que únicament s’està pendent de resoldre dues morts: les d’un home de 47 anys i la seva cunyada de 44 morts al barri Font de la Pólvora de Girona durant la revetlla de Sant Joan després de rebre diversos trets.

És l’únic cas obert en què es persegueix el sospitós d’aquests trets, Guillermo C. H. L’ampli dispositiu de recerca compta amb efectius de diversos cossos i forces de seguretat i de moment únicament es va trobar l’arma del crim i el cotxe calcinat en què va fugir el sospitós.

La causa està sota secret judicial. Dues famílies del barri de Font de la Pólvora d’ètnia gitana es van enfrontar durant la revetlla i, després de la discussió, el sospitós, que té antecedents per narcotràfic i disturbis, va treure un subfusell disparant contra l’altre grup. A més de l’home i la dona morts, dues persones van resultar ferides de gravetat. El sospitós es va escapar, junt amb membres de la seva família, i encara no ha sigut localitzat.

Sant Joan negre

No va ser l’única mort durant la revetlla de Sant Joan. Un home de 26 anys de nacionalitat colombiana va morir al passeig Joan de Borbó de Barcelona després de rebre una punyalada al coll per part d’un sospitós de 37 anys i nacionalitat algeriana. Poc abans, la víctima va evitar que la seva germana patís un robatori i es va encarar amb els lladres, entre els quals hi havia l’acusat. Per venjar-se, el sospitós el va atacar per l’esquena i la víctima va morir en l’acte.

Al ser una zona freqüentada, ja que molta gent tornava de celebrar la revetlla a les platges de la Barceloneta, es van activar diverses patrulles i el sospitós va poder ser detingut poc temps després. Anava amb la samarreta plena de sang. Els Mossos s’encarreguen de la investigació d’aquest possible cas d’homicidi.

El divendres 21 de juny, els Mossos d’Esquadra van detenir una dona de 65 anys per haver matat, presumptament, la seva parella, un home de 77 anys, després d’apunyalar-lo amb una arma blanca al domicili que compartien a Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès). El jutjat va ordenar el secret de les actuacions. En un comunicat, l’ajuntament d’aquesta localitat va expressar la seva "rotunda condemna" i va demanar "màxim respecte pels familiars i per la investigació".

Alcarràs i Calella

Notícies relacionades

El dijous 20 de juny, una veïna de 62 anys d’Alcarràs suposadament va matar un home de 43 amb qui convivia al seu domicili, tot i que no eren parella, després d’asfixiar-lo amb un cable. Tot apunta que el motiu va ser un deute de 50 euros. La sospitosa va ingressar a presó per ordre judicial.

Aquell mateix dia, es va produir una baralla en un local d’oci de Calella. Un turista de 31 anys va morir després de rebre una agressió amb un ganivet després d’una baralla entre dos grups de persones. Els Mossos van detenir un jove dominicà com a principal sospitós del crim..

Temes:

Girona