El Govern aprova la nova especialitat de Medicina d’Urgències i Emergències

Es tracta d’una reivindicació dels més de 10.000 professionals que treballen en aquests serveis i que habilita la via a la doble titulació amb Medicina de Família.

El Govern aprova la nova especialitat de Medicina d’Urgències i Emergències
1
Es llegeix en minuts
Nieves Salinas

El Consell de Ministres va donar llum verda ahir al reial decret pel qual es crea la nova especialitat d’Urgències i Emergències, una reivindicació dels més de 10.000 professionals que treballen en aquests serveis a tot Espanya i que habilita la via a una doble titulació amb Medicina de Família. Així ho va explicar, a la roda posterior al Consell de Ministres, la portaveu del Govern, Pilar Alegría, que es va referir a l’aprovació d’aquesta especialitat com un "assumpte altament demanat".

El reial decret aprovat ahir contempla per primera vegada un període de formació comuna entre dues titulacions, en aquest cas Urgències i Emergències amb Medicina de Família, durant els dos primers anys de residència.

Notícies relacionades

Amb la creació de l’especialitat, "el Govern d’Espanya fa possible que tots els pacients espanyols puguin ser atesos per especialistes amb una formació reglada, homogènia i reconeguda, tal com es mereixen els ciutadans del nostre país, independentment d’on resideixin", recalca en un comunicat la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències SEMES, que representa més de 13.000 professionals d’Urgències.

Amb l’aprovació, Espanya arriba a la igualtat amb la majoria dels països de la Unió Europea que, des de fa anys, compten amb l’especialitat mèdica.