Denunciades les traves al padró de Ripoll davant la Fiscalia d’Odi

Denunciades les traves al padró de Ripoll davant la Fiscalia d’Odi

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La fundació Ibn Battuta ha denunciat davant la Fiscalia d’Odi i Discriminació de Barcelona els impediments que l’alcaldessa de Ripoll i diputada al Parlament, la ultradretana Silvia Orriols, imposa per empadronar els ciutadans nouvinguts al seu municipi, unes pràctiques que va destapar EL PERIÓDICO fa sis mesos. "Obeeix a un fi clarament discriminatori i xenòfob", manté la denúncia, que ja ha sigut presentada davant el ministeri fiscal perquè iniciï una investigació. Malgrat els requeriments de la Síndica de Greuges, la Generalitat i la Delegació del Govern a Catalunya, és la primera vegada que aquest cas arriba a la justícia.

La fundació Ibn Battuta –dedicada a la divulgació cultural i social entre els països àrabs i Europa– ha acreditat vuit llars de Ripoll, entre els quals es compten sis menors i diverses persones malaltes, que no han aconseguit empadronar-se o ho han fet amb demores innecessàries. Una política "discriminatòria", segons l’entitat, que obeeix al fet que Orriols retarda fins a tres mesos el tràmit de l’empadronament per als que compten amb tota la documentació en regla, i ho impedeix als que no la tenen.

Notícies relacionades

Condicions

"Afecta de manera directa els migrants, posant condicions i convertint-se en una odissea, una mera gestió administrativa, malgrat presentar la documentació requerida per al tràmit, donant lloc a dilacions injustificades posant en dubte únicament el col·lectiu migrant", segueix el text presentat i al qual ha tingut accés aquest diari. El text retreu que Orriols obliga les persones migrants a viure en l’"absoluta vulnerabilitat social" i les desproveeix d’assistència sanitària, educació o tràmits com l’autorització de residència o el reagrupament familiar, com ja va constatar la investigació d’aquest diari.