Agressió sexual a Pamplona el primer dia de Sanfermines

La policia està investigant aquest cas, que va ser «d’alta intensitat» segons el moviment feminista, i l’ajuntament condemna el succés.

Agressió sexual a Pamplona el primer dia de Sanfermines
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les festes de Sant Fermí a Pamplona van començar amb l’ombra de La manada vuit anys després d’aquesta violació en grup. La primera nit de la festa es va saldar amb una agressió sexual "d’intensitat dos", com va dir l’alcalde de la ciutat, Joseba Asiron, a la zona del Nucli Vell de la ciutat. La Policia Foral de Navarra investiga aquest cas així com tres denúncies més per tocaments sexistes segons el Moviment Feminista d’Iruñerria.

El moviment feminista va indicar també que va ser una "agressió d’alta intensitat" al Nucli Vell i per això va convocar una concentració de condemna ahir a la plaça del Castillo.

Notícies relacionades

Davant aquesta agressió, l’ajuntament ha activat el Protocol de resposta ciutadana i institucional davant les agressions sexistes en els Sanfermines i la Junta de Portaveus municipals va fer una una declaració institucional de rebuig. "Des de la legislatura 2015 i 2019 hi ha unes declaracions més o menys protocolitzades, que estan fetes per les tècniques", va afegir l’alcalde. Tots els grups van aprovar unir-se a la concentració de denúncia convocada per a ahir a la tarda pel Moviment Feminista d’Iruñerria.

"Una vegada més i per unanimitat, aquest ajuntament s’unirà, es mobilitzarà en contra de les agressions existents", va remarcar l’alcalde, que també va assenyalar que "el més greu" ocorregut la primera nit de festes va ser aquesta agressió sexual, que pot incloure penetració de la víctima, malgrat que no en va voler donar detalls des del consistori.