Mor el periodista barceloní Enric Sopena als 78 anys

Enric Sopena , periodista.

Enric Sopena , periodista. / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El periodista barceloní Enric Sopena va morir ahir a Madrid als 78 anys. El febrer del 1983 es va incorporar a la direcció de Televisió Espanyola a Catalunya, en què es va mantenir fins que, el 1985, el llavors director general d’RTVE, José María Calviño, el va nomenar director dels Serveis Informatius de TVE.

Notícies relacionades

Cessat en el seu lloc per la directora general de TVE Pilar Miró el març del 1987, va tornar com a delegat a Madrid del nou Diari de Barcelona. El 1988, va prendre possessió de la direcció d’aquest diari, i el va dirigir poc més d’un any. El febrer del 1989, el llavors director general d’RTVE, Luis Solana, el va nomenar director de Ràdio Nacional d’Espanya (RNE). Arran de l’arribada del PP al Govern, va cessar en el seu lloc i el desembre del 1996 va ser nomenat director general de COM-Ràdio de Barcelona, on es va estar quatre anys.

També va participar com a analista polític de diferents programes a T5, la desapareguda CNN+, RNE i TVE, i va exercir d’articulista en diversos mitjans de premsa escrita, com EL PERIÓDICO. El 2005, va ser nomenat director del diari digital Elplural, en què es va mantenir fins l’any 2017.