FALSIFICACIONS

Operació policial contra el ‘top manta’ a Catalunya

El valor del material decomissat, procedent de la Xina, és de més de 2,3 milions i afecta vuit centres entre establiments i magatzems, de sis municipis.

Operació policial contra el ‘top manta’ a Catalunya
1
Es llegeix en minuts
Jan Magarolas

Macrooperació policial a escala catalana contra la falsificació, distribució i venda de roba. La Policia Nacional va decomissar més de deu tones de material falsificat, en especial de samarretes esportives, i va efectuar una desena de detencions en diverses poblacions de Catalunya. Vuit centres han sigut intervinguts en una gran operació policial que manté oberta la investigació i preveu més detencions.

Arran d’una confiscació de material falsificat a Madrid la Policia Nacional va realitzar una investigació amb ramificacions en diversos municipis turístics de la costa catalana i ja ha decomissat més de 65.000 articles falsos. El material recuperat, segons la policia, tenia un valor de 2.324.000 euros en el mercat de falsificacions, entre el top manta i els establiments legals, però que en realitat tindria un valor de més d’11 milions d’euros si no fos material fals. A partir de la investigació s’han intervingut vuit centres, entre establiments i magatzems, de sis municipis: Barcelona, Tarragona, les Borges del Camp, Cabrera de Mar, Lloret de Mar i Blanes.

Gran part d’aquest material són samarretes esportives d’equips de futbol de l’Eurocopa, la Copa Amèrica o els Jocs Olímpics de París 2024, que es venien aprofitant les grans competicions esportives, actives. La majoria del material recuperat es troba actualment a les instal·lacions de la comissaria de la Policia Nacional a Tarragona. Així ho va explicar ahir a Tarragona el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto. «Com més important és la competició, més desitjable és l’element falsificat», especificava Prieto.

Notícies relacionades

El delegat definia la falsificació com a «molt ben feta», cosa que dificultaria les tasques de detecció. Segons apunten des de la delegació del Govern i la Policia Nacional, el material original (les samarretes falsificades i algunes encara sense plastificar) arribava a Europa procedent de la Xina, a través dels ports marítims, que segueixen sota investigació. Una vegada aquí es distribuïa als magatzems per acabar la producció, i després s’enviava als municipis turístics de la costa catalana, on la falsificació troba la seva demanda.

A les Borges del Camp es va intervenir un magatzem on es falsificaven, a més, les mateixes caixes d’embalatge amb les marques més conegudes, com Nike i Calvin Klein. Aquest material es venia al carrer, a través del top manta però també en establiments legals que ja han sigut investigats.

Temes:

Govern Arran