El Govern no exigirà el curs per tenir gossos a qui ja en tingui un

El Govern no exigirà el curs per tenir gossos a qui ja en tingui un
1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

La llei d’animals va suscitar la legislatura passada molta controvèrsia, dubtes i crítiques. A més, alguns dels seus preceptes no van entrar en vigor, a l’espera que el Govern aprovés el reglament necessari per a la seva posada en marxa. Però finalment no serà un reglament, sinó un reial decret el que desenvoluparà la norma. El Ministeri de Drets Socials va enviar ahir a les comunitats autònomes un esborrany que regula 25 dels seus articles, a fi que aquestes facin les seves aportacions abans del 31 d’agost.

L’esborrany ratifica que "les persones que optin a ser titulars d’un gos de companyia" hauran de realitzar un curs de formació, certificat per l’autoritat competent. El curs serà gratuït, s’impartirà preferentment de manera online, tindrà una durada de quatre hores, validesa indefinida i el termini per realitzar-lo serà de sis mesos des que entri en vigor el reial decret.

El Ministeri de Drets Socials va informar a EL PERIÓDICO que "només hauran d’obtenir el certificat els que adquireixin, adoptin o acceptin en cessió un gos a partir dels sis mesos de l’entrada en vigor del reial decret". És a dir, no l’hauran de realitzar tots els amos de gossos, sinó únicament els que l’adquireixin posteriorment que s’aprovi la norma.

Notícies relacionades

Pel que fa a això, encara no hi ha data prevista per aprovar-se, ja que després de consultar les comunitats i els col·lectius interessats, com el sector de la cria, botigues, protectores, el reial decret se sotmetrà a exposició pública. Fonts de Drets Socials indiquen que el Govern busca "el màxim consens possible" i, per tant, no es "marca una data específica per aprivar-lo".

A més del curs, la proposta governamental marca que els amos de gossos hauran de contractar una assegurança de responsabilitat civil per danys a tercers d’una quantia de 100.000 euros.