Psicologia a la UB és la tercera opció més desitjada

La pandèmia i la conscienciació per la salut mental impulsen les matriculacions, amb 1.092 sol·licitants. A la UAB han sigut 784.

Psicologia a la UB és la tercera opció més desitjada
2
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

Psicologia no havia tingut històricament gran predicament entre els estudiants. Ni per les sortides laborals una vegada acabats els estudis ni pel nombre d’alumnes que apostaven per aquesta ciència sanitària que, per això, solia tenir notes d’accés baixes. No obstant, això ha fet un tomb i aquest grau s’ha convertit en la tercera opció favorita entre els estudiants catalans que, després de la selectivitat, aspiren a estudiar a les universitats públiques catalanes el curs 2024-2025. El dolç moment que viu aquest grau no és nou, sinó que es dona des de la pandèmia de covid, que va posar de manifest la importància de cuidar la salut mental més enllà de la física i va disparar la demanda d’aquest tipus d’estudis universitaris.

Segons les dades facilitades ahir pel Departament de Recerca i Universitats, un total de 1.092 estudiants han demanat cursar Psicologia a la Universitat de Barcelona (UB) com a primera opció, fet que situa aquest grau en el tercer més sol·licitat de Catalunya. La demanda és molt més alta que l’oferta i la majoria d’aspirants s’ha quedat fora perquè el nombre de places a la UB per a aquest grau es limita a 432. La nota de tall ha sigut de 10,064.

Al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el grau de Psicologia, que ofereix 360 places, ha sigut sol·licitat per 784 alumnes, xifra que situa aquest grau concret en la sisena posició en els centres més desitjats en primera opció. Aquí la nota de tall ha sigut de 9,887.

Més demanda que oferta

Notícies relacionades

Les dades demostren que els aspirants a graduats en Psicologia, efectivament, han sabut recollir el guant de la salut mental. El grau de Psicologia ha passat a ser extremadament popular entre els estudiants. El curs 2021-2022, la demanda per cursar Psicologia com a primera opció va ser un 217% superior a les places ofertes. Tenint en compte les matrícules, el grau de Psicologia va ser, en aquella ocasió, el segon més demandat en el sistema universitari català després del d’Administració i Direcció d’Empreses, segons va constatar el 2022 l’estudi Ocupabilitat i formació universitària en Psicologia, elaborat per AQU Catalunya, l’agència per a la qualitat del sistema universitari.

Igual com molts graus relacionats amb les cures, Psicologia és un grau altament feminitzat: vuit de cada deu matriculats són dones, segons l’informe d’AQU Catalunya. Les dades del Departament de Recerca i Universitats demostren que, en els graus de ciències, els homes són majoria: 2.061 davant 1.452 dones. Amb tot, en ciències de la salut, la situació es reverteix: 8.014 dones davant 2.652 homes.

Temes:

Física